U „Ekstra Bladetu“ su se bavili izvođenjem penala u meču između Kopenhagena i Crvene zvezde toliko da su se pitali da li su igrači dva tima mogli da zatraže od sudije da se izvodi na drugoj strani terena.

 

„Blatnjava tačka“ umesto „bela tačka“, to je termin koji se koristi da se opiše mesto sa kojeg su igrači dva tima izveli ukupno 22 jedanaesterca.

Poznati danski arbitar Klaus Bo Larsen upitan je da li je sudija sam mogao da odluči da se penali izvode sa druge strane.

– Ne, jer su uslovi isti za oba tima. Međutim, da su igrači to zatražili, moglo je da se nešto uradi. Lično, ne sećam se da sam video više izvedenih penala – kaže Larsen.

On smatra da su uslovi za izvođenje penala bili nemogući.

– Nikad nešto slično nisam video. Bilo je situacija kada su igrači teško postavljali loptu na mesto izvođenja penala i da su zakačili busen trave prilikom izvođenja, ali ovo mislim da je bilo zaista užasno stanje terena. Da su kapiteni oba tima rekli da su uslovi za izvođenje neregularni, onda je mogla da se promeni strana, ali to je bila sportska odluka – kaže poznati sudija.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime