U divljanju navijača uhapšeno 17 osoba

0

Foto: arhiva
 

Prema navodim policije, u 90.minutu utakmice Aljoša Aćić (20) iz Beograda je sa severne tribine stadiona na kojoj su bili navijači "Crvene Zvezde" preskočio ogradu i pokušao da kroz kordon pripadnika Žandarmerije, koji je stajao na atletskoj stazi, uđe na teren.

Policija navodi da je sinoć oko 19 sati u centru Kragujevca ispred kafića "Luka" došlo do sukoba četvorice navijača koji su danas, po skraćenom postupku, zajedno sa još četiri osobe koje su iz kafića vređale i pretile navijačima, sprovedene Prekršajnom sudu u Kragujevcu.
Policijska uprava u Kragujevcu navodi i da je pre, u toku i posle završetka utakmice na 35 mesta u gradu postavila punktove kako bi se preventivno delovalo i sprečile incidentne situacije.

Kako je Aćić uz u tom sprečen, navijači Zvezde počeli su da lome sedišta i njima gađaju pripadnike Žandarmerije, navodi se u saopštenju i dodaje da su oštetili ukupno 238 sedišta, od kojih je 211 na severnoj tribini.

Aćiću, koji je bio u vidno alkoholisanom stanju, određena je pritvor do 48 sati, posle čega će biti sproveden istražnom sudiji Višeg suda zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Policija saopštava da je uhapsila tri osobe koje su pre odigravanja utakmice, nešto posle 14 sati, u blizini Kliničkog centra u Kragujevcu napala dvojicu navijača kojima je ukazana medicinska pomoć u toj zdravstvenoj ustanovi.

Od tih trojice napadača, policija je meru zadržavaja odredila Aleksandru Milenkoviću (23) iz Kragujevca koji će biti sproveden istražnom sudiji zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi. Organi reda su istakli da su navijači ”crveno-belih” uništili 238 sedišta na stadinu ”Čika Dača”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here