U Frankfurtu 20 izdavača iz Srbije

0

Na štandu će biti katalog "Pisci iz Srbije"na nemačkom jeziku
 

Počasni gost ovogodišnjeg sajma je Finska, a nastupiće više od 7.000 izlagača iz 102 zemlje. Organizatori očekuju oko 300.000 posetilaca iz svih zemalja sveta.

 

Nagrada EU Uglješi Šajtinacu

Srpski pisac Uglješa Šajtinac jedan je od 13 dobitnika Nagrade EU za književnost za 2014. koja se dodeljuje najperspektivnijim mladim piscima u Evropi, objavljeno je na Frankfurtskom sajmu knjiga.

"Ova nagrada je posvećena najboljim mladim i perspektivnim autorima u Evropi, bez obzira na zemlju iz koje dolaze ili jezik kojim govore. Cilj je da istakne najbolje što evropska moderna književnost može da ponudi", obrazložila je komesarka EU za kulturu Andrula Vasiliju.

Nacionalni štand Srbije imaće 50 metara kvadratnih i nalaziće se u hali 4, zajedno sa ostalim izlagačima iz centralne i jugoistočne Evrope. Na štandu će svoja izdanja izložiti 20 srpskih izdavača, a izvršni organizator nastupa, Narodna biblioteka Srbije, za ovu priliku priprema i dopunjeno izdanje kataloga "Pisci iz Srbije" na nemačkom jeziku.

Posle veoma uspešnih predstavljanja domaće savremene književne i naučne produkcije na sajmovima knjiga u Lajpcigu, Sarajevu, Skoplju, Solunu i Moskvi, Srbija će, osim u Frankfurtu, ove godine biti predstavljena i u Zagrebu i Sofiji.

Za razliku od prošlogodišnja tri nastupa na međunarodnim sjamovima knjiga u inostranstvu, naša zemlja ove godine biti predstavljena na osam veoma značajnih internacionalnih manifestacija. Organizaciju Nacionalnog štanda Republike Srbije omogućilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here