EPA
Poplave u Bajron Beju

Nakon nevremena koje je zabeleženo u NSW, u nedelju su stanovnici Viktorije i Kvinslenda bili u stanju visoke pripravnosti zbog niza vremenskih upozorenja – od opasnih poplava do potencijalnih ciklona.

Biro za meteorologiju je saopštio da će stanovnici Viktorije u oblasti Istočnog Gipslenda imati padavine od 120 mm, dok sistem niskog pritiska u Tasmanijskom moru kreće lagano na jugozapad.

Vlasti su u nedelju upozorile stanovnike da se sklone i pripreme za bujične poplave, kao i jake vetrove do 100 km/h.

Viktorijanska državna služba za vanredne situacije pozvala je žitelje nadomak reke Bem da aktiviraju plan za poplave, jer voda nastavlja da raste i da budu oprezni zbog klizišta i oštećenih puteva.

Biro je takođe, izdao umereno upozorenje o mogućem izlivanju reka Đenova i Kan.

Građanima u pogođenim područjima savetovano je da ne plivaju, jer su se očekivali talasi veći od pet metara.

Za razliku od delova NSW i jugoistočnog Kvinslenda, Viktorija je izbegla velike poplave poslednjih meseci tokom aktivnog delovanja La Ninja.

Stanovnici Kvinslenda su u međuvremenu upozoreni na potencijalni ciklon koji će se ove nedelje verovatno formirati na većem području države.

Očekuje se da će vremenski ciklon, koji se formira iznad Koralnog mora ove nedelje, doneti grad, jake vetrove i obilne padavine u centralnim i južnim unutrašnjim oblastima države.

Očekuje se da će vreme početkom nedelje prolepšati i da će nevolje stanovnika pomenutih područja biti manje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here