EPA-EFE/Filip Singer
Dejvid Kameron

Ukrajina ima pravo da britanskim oružjem gađa ciljeve unutar Rusije, smatra britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron.

– Ukrajina ima to pravo – rekao je Kameron u intervjuu za Rojters tokom posete Kijevu.

– Kada Rusija gađa (ciljeve) unutar Ukrajine, možete razumeti zašto Ukrajina oseća potrebu da osigura da se brani – dodao je britanski ministar.

On je obećao da će Velika Britanija nastaviti da pruža pomoć Ukrajini od 3 milijarde funti (3,74 milijarde dolara) koliko god bude potrebno.

– Davaćemo 3 milijarde funti svake godine onoliko dugo koliko bude potrebno. Upravo smo potpuno iscrpli sve što možemo u pogledu isporuka vojne tehnike. Deo ove (tehnike) zapravo stiže u Ukrajinu u trenutku dok sam ja ovde – dodao je Kameron.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da bi Moskva preferirala da Vašington pozove Kijev ne samo da prekine napade na energetske objekte u Rusiji, već uopšte da odustane od terorističkih aktivnosti, pre svega na stambene zgrade.

Njegov komentar bio je odgovor na članak u listu “Fajnenšel tajms” u kojem se navodi da američka administracija zahteva da Kijev prekine sa napadima na rusku energetsku infrastrukturu.

5 COMMENTS

  1. podlijeg i pokvarenijeg nema da gazi zemlju!? Svake godine ce dati cak po 3mlrd ukrima da izginu do zadnjeg, ili da izazovu ruse da potegnu jos teze oruzje za masovno unistenje, a onda ostaje ona krajnja opcija x bombi?! Idiotska nacija pljackaska!

  2. БОЖЕ☦️САЧУВАЈ НАС
    ОД ОВАКВИХ ХУШКАЧА
    КОЈИ ГУРАЈУ УКРАЈИНЦЕ У ПРОПАСТ
    РАТУЈУ ДО ПОСЛЕДЊЕГ УКРАЈИНЦА

    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here