U Izraelu kao rat: Hamas gađa Tel Aviv

0

Gori u Gazi posle napada Izraela
 

Napad na Tel Aviv dogodio se pošto je izraelska vojska ispalila 160 raketa na pokreta Hamas u pojasu Gaze. Prema palestinskim podacima, u toj vojnoj akciji ubijeno je 19 ljudi.

 

Izraelska vojska je saopštila da je pokrenula ofanzivu protiv Hamasa koji je na vlasti u pojasu Gaze, da bi zauvek sprečila raketne napade Palestinaca na Izrael. Izraelska ofanziva pokrenula je najžešće borbe Izraela i Palestinaca od osmodnevnih borbi u novembru 2012. godine.

 

Svi Izraelci meta

Portparol Hamasa Sami Abu Zuhri optužio je Izrael za masakr žena i dece, pošto je u vazdušnom udaru na jednu kuću u Kan Junisu poginulo sedmoro ljudi, uključujući dva dečaka.
"Masakr žena i dece u Kan Junisu je ružan ratni zločin. Svi Izraelci sada postaju legitimna meta," rekao je on.

U Jerusalimu se se sinoć oglasile sirene upozorenja od vazdušne opasnosti zbog raketnog napada iz pojasa Gaze. Dve slabe detonacije čule su se u centru Jerusalima ubrzo posle sirena, mada nije jasno da li se čula ekslozija od raketa ili od projektila za presretanje raketnog napada. Zasad nema izveštaja o žrtvama ili šteti.

 

U poslednjih nekoliko nedelja bilo je više raketnih napada zbog napetosti posle ubistva tri mlada Jevrejina, za šta je optužen Hamas, i ubistva iz osvete jednog palestinskog mladića koje su priznali jevrejski ekstremisti.

 

Izraelska vojska pozvala je juče 40.000 rezervista za slučaj da pokrene kopnenu ofanzivu u pojasu Gaze, preneli su izraelski mediji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here