U Kosjeriću najezda zmija i pacova posle poplava

0

Nakon poplava, kosjerić se suočio sa najezdom zmija (Foto: Ilustracija)
 

– Zavod za javno zdravlje iz Užica vrši dezinfekciju vritića i užeg centra grada. Jutros smo uputili hitan apel Generalštabu Vojske Srbije da u Kosjerić pošalje tim ljudi koji zna šta i kako u ovim prilikama. Stručnjaci koje smo konsultovali kažu da su zmije i pacovi izašli na otvoreno bežeći od voda. Danima već narod iz okolnih sela žali se da gmizavci opsedaju kuće. Mnogi zatiču i čitave spletove šarki – ističe Stojanić.

 

U Kosjerić, gde se od juče oseća smrad fekalija, jutros je stigao tim iz Užica angažovan na saniranju zapušenih kanalizacionih cevi.

Po rečima Milomira Ivanovića iz kosjerićkog sektora za vanredne situacije, poplave i klizišta desetkovle su životinjski svet po šumama.

– Srneća divljač stradala je oko 30 odsto. Po šumama zatičemo mrtve srne a preplašena i gladna lanad, stara po tri do sedam dana, prilaze kućama. Seljani ih prihvataju, hrane, gaje – napominje Ivanović.

Najmanje 50 kuća u ovoj opštini je uništeno ili oštećeno u naletu klizišta. Dom Raka Arsića iz Seče Reke, koji je sravnjen sa zemljom, biće obnovljen uz pomoć donatora. Više građevinskih firmi iz Srbije uputilo je Arsiću sav neophodan materijal.

Najurgentnija potreba Kosjerića i danas je nafta kako bi se što pre probili putevi prema odsečenim selima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here