U ovome su se vozali beogradski direktori

0

 

Najočigledniji primer rasipanja je "reno latitude", u vlasništvu Javnog preduzeća "Gradsko stambeno", čija će početna cena na javnoj licitaciji biti 2,3 miliona dinara (oko 19.800 evra). Taj auto je 2011. godine, za mandata direktora Slobodana Miljkovića, kupljen je za skoro 30.000 evra!

 

"U 2011. godini je sprovedena nabavka novih vozila po sistemu ‘staro za novo’, i tada je zamenjeno vozilo koje je još od 2005. godine korišćeno za potrebe direktora, a kupljen je ‘reno’, kao vozilo ‘više klase’. Cena nabavljenog vozila ‘reno latitude’ je iznosila 3.081.021,96 dinara. Pomenuto vozilo je bilo jedino vozilo korišćeno za potrebe direktora preduzeća", navodi se u saopštenju "Gradskog stambenog".

Kako je gradonačelnik Siniša Mali izjavio krajem prošle godine, "Gradsko stambeno" je u 2014. godinu ušlo sa 330 miliona dinara duga.

 

Na novobeogradskom parkingu, gde su vozila bila izložena, juče je najviše pažnje i gradskih čelnika i novinara izazvao "krajsler", jedan od pet iz "kolekcije" "Beograd puta", jak preko 5.000 kubika. Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, za registraciju, takse i porez ove "aždaje" godišnje je potrebno više od 200.000 dinara… I dok su se neki vozili, firma je u aprilu bila u dugovima oko 800 miliona dinara, a radnicima su kasnile plate.

I automobil koji koristi Dragan Baltovski, direktor "Pogrebnih usluga", biće jedan od skupljih na predstojećoj licitaciji. Baltovski, ipak, tvrdi da nije imao ništa s nabavkom oko 10.000 evra vredne "škode".

 

"Automobil koji je namenjen prevozu generalnog direktora sam nasledio. Kupio ga je neki gradski organ, ja nisam imao ništa s tim", kaže Baltovski. Međutim, nejasno je kako je nasledio vozilo proizvedeno 2011. a na čelo preduzeća je stigao 2008. godine? I to preduzeće je krajem prošle godine imalo dugovanja od čak 286 miliona dinara.

"Racionalizaciju su prihvatila sva gradska preduzeća, a knjigovodstvena vrednost vozila je oko 60 miliona dinara", rekao je Siniša Mali, koji je juče izvršio "inspekciju" luksuznijih automobila.

Aukcija automobila biće održana u subotu 7. juna u Centru Sava. Sav prihod biće usmeren u humanitarne svrhe za sanaciju štete od poplava gradskih opština.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here