Vesti
Upravni odbor Tesla Foruma na godišnjem zasedanju

Neprofitna dobrotvorna organizacija Tesla Forum iz Perta obeležila je ove godine dve decenije uspešnog postojanja. Početkom sedmice, rukovodstvo je na godišnjoj skupštini udruženja sumiralo jubilarnu godinu i izabralo čelnike Foruma za 2024. 

„Forum je u godini na izmaku nastavio da pruža podršku talentovanim učenicima srednjih škola i studentima univerziteta koji imaju strast za nauku i inženjerstvo. Istovremeno, uspešno smo promovisali delo Nikole Tesle i njegov doprinos savremenom svetu. Forum je sarađivao i s drugim sličnim organizacijama širom sveta, kako bi proslavio Teslu i sačuvao sećanje na njegova dostignuća“, navodi se u objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici Foruma.

Takođe, članovi uprave su izrazili zadovoljstvo što je Forum osvežen tokom poslednjih godina s nekoliko „entuzijastičnih i strastvenih Teslinih obožavatelja“ koji su doneli nove ideje i omogućili organizaciji da održi svoju reputaciju i nastavi da doprinosi zajednici, a posebno mladima iz Australije.

Ovom prilikom, razgovaralo se i o jednom od glavnih projekata koje organizacija planira u narednom periodu. Reč je o izložbi posvećenoj čuvenom srpskom naučniku, koju Forum namerava da priredi u Australiji tokom 2025/2026. godine, u saradnji s beogradskim Muzejom Nikole Tesle.

Više detalja o Tesla Forumu iz Perta možete pronaći na internet prezentaciji ove organizacije, na adresi www.teslaforum.com.

Rukovodstvo za 2024. godinu

Na godišnjoj skupštini Tesla Foruma za predsednika je reizabran dosadašnji prvi čovek organizacije Toni Granić, dok će potpredsednik biti Mladen Stevanović. Za sekretara je izabran Milosav Đorđević, a za blagajnika Dragan Jančić.

U Upravnom odboru će u narednih 12 meseci biti: Sanja Vuksanović, Milisav Vasev, Bojan Milanović, Slavica Dimitrijević, Ivan Vasev, Vedrana Grbović, Branislav Grbović, Jelena Tatomir i Velibor Novaković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here