Ubica Luke uskoro u Srbiji

0

Marko Milićev
 

On je osumnjičen da je vozio mini-moris kantrimen kada je na Brankovom mostu u Beogradu stradao Luka Jovanović (21). Uprkos ogromnom pritisku javnosti, medijskim natpisima da se otkrije vozač kobnog automobila, Milićev se nije prijavio policiji, već je pobegao iz zemlje. Uspeo je da stigne do Kine, gde ga je policija otkrila i uhapsila.

Prema pisanju beogradskih medija, po hapšenju Milićev je uplašen za život počeo da govori kineskim policajcima kako nije osumnjičen za trgovinu drogom, za šta je mislio da ga hapse, već za saobraćajnu nesreću u Srbiji. Očigledno je bio prestrašen mogućnošću da završi u nekom od kineskih zatvora poznatih po lošim uslovima i minimalnoj toleranciji za narko-dilere.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović objasnio je beg Milićeva od trenutka kada je 25. jula ubio Jovanovića.

– Milićev je 10. avgusta odleteo za Tursku sa beogradskog aerodroma. Potom je 13. avgusta otputovao za Hongkong, a 15. avgusta ušao u centrali deo Kine. Milićevu je u Kini istekla boravišna viza, a uhapšen je po poternici koju je raspisala Srbija. Čim smo dobili potvrdu da se nalazi u Kini, kontaktirali smo njihove vlasti. Postoji dobra volja Narodne republike Kine da ga izruči Srbiji. Ono što je takođe bitno jeste da imamo dovoljno dokaza da napravimo čvrst slučaj pred sudom – izjavio je Stefanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here