Ubila je komšijina bomba za divlje svinje

0

Nije očekiavao da će starica da prepreči iz šume baš kroz njegovu baštu

Ljubinka Petrović (71) iz Glibića preminula je juče u bolnici, dan pošto je teško povređena u eksploziji bombe u dvorištu njenog komšije i rođaka Milana Cmiljanića (66) koji je u svom dvorištu postavio bombe kako bi ubio divlje svinje, pišu "Vijesti".

 

Žena se vraćala iz šume, gde je brala pečurke, i prolazeći kroz komšijsko dvorište zakačila žicu postavljenu po sredini vrta i privezanu za osigurač bombe koji je, posle zatezanja, ispao iz ležišta i bomba je eksplodirala.

 

Cmiljanić, koji važi za uglednog poljoprivrednika, bombu je postavio da bi spasio krompir od divljih svinja, koje su mu svako veče ulazile u baštu. Rekao je da se odlučio za bombu pošto svinje nije uspeo da ustreli vatrenim oružjem, iako ih je nekoliko noći pre nesreće čekao u vrtu.

 

Smatrao je da neće ugroziti ničiju bezbednost, jer se vrt, kako je izajavio, nalazio u delu sela kojim skoro niko ne prolazi. Cmiljanić je zadržan u policiji i osnovni tužilac u Pljevljima ga tereti za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here