Učite srpski putem interneta

0
Deca uče jezik roditelja: Tamara Ćirić

Odluka o organizovanju novog ciklusa, rekao nam je dekan ovog fakulteta profesor doktor Goran Maksimović doneta je posle veoma uspešno realizovane akcije tokom jeseni prošle godine, kada je 25 mladih iz celog sveta preko Skajpa perfektno naučilo srpski jezik:

– Prvi kurs, ili ciklus učenja srpskoga jezika Kancelarija za dijasporu i naš fakultet realizovali su uz pomoć Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i Ministarstvom spoljnih poslova naše zemlje. Nastava je trajala dva puna meseca, dva do tri puta nedeljno i veoma je bila uspešna. U njoj su učestvovali mladi Srbi iz Nemačke, Austrije, Francuske, Velike Britanije, SAD, Kanade, Grčke, Španije i Ujedinjenih arapskih emirata, rekao je prof. Maksimović.

Dobri rezultati u prvom ciklusu, ističu u niškoj Kancelariji za saradnju sa dijasporom osnova su za optimizam da će veliki broj mladih koji su u drugoj, ili trećoj generaciji Srba koji žive van matice, naučiti jezik svojih roditelja, kaže Tamara Ćirić, direktorka kancelarije:

– Očekujemo duplo više učesnika u novom ciklusu koji će trajati od 23. marta do 19. juna, odnosno skoro tri meseca jer smo na osnovu iskustva od prošle jeseni napravili bolji, temeljniji i efikasniji Skajp program učenja srpskog jezika, rekla nam je direktorka kancelarije u Nišu.

Adrese

Konkurs za prijave učenja srpskog jezika može se naći na nekoliko internet adresa kao što su – dijaspora.niŽgmail.com – sa naslovom Skajp ili naslovom Skdžpe časovi, kao i na sajtu Grada Niša i Službe za poslove gradonačelnika Niša.
Nastavu će organizovati profesori i studenti završnih godina katedre za srpski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here