Udesi koštaju Rusiju 34 milijarde dolara

0

U izveštaju, posvećenom bezbednosti putnog saobraćaja u Evropi i centralnoj Aziji, gubici Turske od saobraćajnih nesreća se procenjuju na 14 milijardi dolara, Poljske na 10, a Ukrajine na pet milijardi godišnje, prenela je ruska agencija "Finmarket".

 

SB naglašava da veliki broj saobraćajnih nereća na putevima istočne Evrope i centralne Azije prouzrokuje velike ekonomske gubitke i podriva standard stanovništva tih zemalja, s obzirom da troškovi nastali zbog povreda dosežu stotine milijardi dolara.

Povrede nastale u saobraćajnim nesrećama, prema rečima direktora sektora za zdravstvenu zaštitu Regionalne uprave Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju, Abda Jazbeka, već su jedan od deset osnovnih uzroka smrtnosti i invaliditeta u zemljama Evrope i centralne Azije, s tim što se situacija svakodnevno pogoršava.

 

Eksperti SB smatraju da rastuće dimenzije ovog problema imaju krajnje ozbiljne posledice u svim zemljama, naglašavajući da saobraćajne nesreće u istočnoj Evropi i centralnoj Aziji zaoštravaju demografsku krizu i povećavaju ekonomske gubitke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here