Udovac ostao bez ćerke i sina

0

U porodici Filipović u ariljskom selu Stupčevići sam u kući i na svetu ostao je 62-godišnji Žarko, kojem je ubijen poslednji član porodice, 39-godišnji sin Boban. Prethodno mu je poginula žena, a nedugo zatim umrla ćerka.
Smrtni udarac zadala mu je vest da je ispred seoske prodavnice ubijen sin Boban u koga je nakon svađe iz puške pucao Dragan Milijanović (52), koji se potom predao policiji.
– Ja samo još dišem, nema me. Ne treba mi život. Joj sine moj, što mi te ubiše. Još sam tebe imao, kud ću ja sada sam – zapomaže i pita Žarko, a odgovora i utehe niotkud.
Moli Boga Žarko da mu podari život samo da dočeka pravdu za ubicu sina.
Meštani kažu da je ranije bilo sitnih čarki Dragana i Bobana. A onda je alkohol učinio svoje. Ispred prodavnice je bilo nekoliko komšija. Kao i svake večeri, sedeli su i pili pivo.
Dragan je nakon glupe prepirke opsovao Bobanu mrtvu majku, a ovaj mu je uzvratio šamarom i polomio naočare. Usledila je kratka svađa, Dragan je otišao kući i vratio se s puškom. Pucao je u grudi Bobanu, koji nije ni pokušao da se brani.
– Niko od ljudi koji su tu bili nije stigao da reaguje. Pucanj je Bobana odbacio na klupu. Još je bio svestan i povikao je: "Pucaj, p.. ko!". A onda je smogao poslednju snagu, skočio na Dragana i dvaput ga udario. Tada su ga izdale noge i pao je mrtav preko svog ubice – ispričali su rođaci nastradalog.
Tim pucnjem je Žarkova porodica zatrta. Komšije pričaju da mu je pre 14 godina žena Stanka poginula kada se prevrnuo traktor kojim su se vraćali sa slave.
– A onda je dve godine kasnije sahranio ćerku, sada mu zlikovac ubi i sina jedinca – ogorčeni su i očajni meštani.
Prijatelj pokojnika kaže da tako vrednog momka nadaleko nije bilo. Sve voćke u komšiluku on je sređivao, svima pomagao, nije bio svadljiv, nego dobre i vesele naravi.
– Trebalo je da idemo da sredimo neki moj malinjak. Sedeo je kod mene, jeli smo i pričali kako ćemo danas to da završimo. A nekoliko sati kasnije su me nazvali i rekli: "Ostao si bez druga Bobana"- priča i briše suze prijatelj.
 

Sahranjen kraj majke i sestre
Dok za Bobana pričaju u selu da je bio sjajan mladić, vredan i otresit, a iznad svega pošten, za ubicu kažu da je voleo da landara po selu, ali da nije bio agresivan. Svi smatraju da je uzrok zločina alkohol, te da pijanke ispred seoskih kafana odmah treba zabraniti.
Boban je sahranjen na groblju u Stupčevićima pored majke i sestre.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here