Uhapšen makro srpskog džet – seta

0

Dabi je osuđivan u Srbiji, ali je pobegao u Hrvatsku
 

Čovek kojeg je hrvatska policija pre tri dana uhapsila zbog podvođenja zapravo je Slobodan Dubajić (55), u beogradskom podzemlju poznat kao Dabi.

 

On je pre sedam godina zbog bavljenja sličnim poslovima morao da pobegne iz Beograda, saznaju beogradski mediji.

 

Dubajić je devedesetih godina u strogom centru Beograda, u Dečanskoj, a kasnije u Nušićevoj ulici, držao jednu od najpopularnijih javnih kuća visoke klase.

 

Za njega su tada, navodno, radile najpoželjnije gradske lepotice i manekenke, koje su kao elitne prostitutke jednočasovno "druženje“ u vreme inflacije i krize naplaćivale između 30 i 60 nemačkih maraka.

 

Prema rečima jednog od njegovih bliskih prijatelja, Dubajićeva klijentela bio je sam krem društva, odnosno političari, estradni umetnici, pa i visoki zvaničnici policije.

Makro "pokošen“ u akciji hrvatske policije "Dinamiko“ u Srbiji je dva puta pravosnažno osuđen na kaznu zatvora. On je najpre 2003. godine pred Okružnim sudom u Beogradu kažnjen sa pet meseci robije, jer je omogućio pevaču Rođi Raičeviću da se drogira heroinom u njegovom stanu, posle čega je Raičević preminuo od prevelike doze.

 

Nešto kasnije, pred Prvim opštinskim sudom, osuđen je na godinu dana i dva meseca zatvora zbog posredovanja u prostituciji. Ipak, nijedna od kazni nije izvršena, jer je Dubajić ubrzo pobegao u Hrvatsku.

 

Prema podacima do kojih je došla hrvatska policija, Dubajić je tokom 2008. i 2009. godine podvodio četiri hrvatske državljanke starosti od 22, 27, 26 i 29 godina, dve državljanke BiH starosti 23 i 24 godine i državljanku Srbije staru 23 godine.

 

Kako navode hrvatski mediji, za noć s jednom od njegovih devojaka, koje su mahom bile manekenke i foto modeli, trebalo izdvojiti 600 evra, a špekuliše se da je od podvođenja do sada zaradio oko 1,8 miliona kuna, odnosno oko 24 miliona dinara!

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here