Uhapšeni bivši direktori KBC-a

0

 

KBC Bežanijska kosa

 

 

 

Policijski službenici MUP-a Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom odredili su meru zadržavanja od 48 sati Vladanu Šubareviću, Slobodanu Paunović, Đovaniju Akroljanu, Nikoli Miliniću, Jasminki Jelić, Milanu Saviću, Dobrili Vekić i Zoranu Ivankoviću, navodi se u saopštenju MUP-a.

 

 

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Mirko Radisavljević izjavio je da očekuje da Ministarstvo unutrašnjih poslova već u petak Specijalnom tužilaštvu podnese krivičnu prijavu protiv osam osoba koje su privedene zbog sumnje da su oštetili budžet Beograda za više od 65 miliona dinara.

Članovi organizovane kriminalne grupe terete se za zloupotrebu službenog položaja i vršenja teških krivičnih dela, radi sticanja dobiti. U saopštenju MUP-a navodi se da su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 65 miliona dinara, a na štetu budžeta grada Beograda.

Vladan Šubarević, za koga postoje osnovi sumnje da je, kao član veća Gradske uprave Beograda, zadužen za zdravstvo, u vremenskom periodu od 01.06.2007.god do 01.06.2008.god organizovao kriminalnu grupu, koja je imala za cilj vršenje teških krivičnih dela, radi sticanja dobiti.

Šubarević je za članove grupe, Slobodana Paunovića, suvlasnika i direktora preduzeća "Recipe medikal suplajz" iz Zemuna i Đovanija Akroljana, direktora predstavništva "Kedrion SPA" u Srbiji, sačinio plan delovanja i direktoru KBC "Bežanijska kosa" Nikoli Miliniću i Dobrili Vekić, pomoćniku direktora za nemedicinske poslove, direktoru specijalne bolnice "Sveti Sava" Milanu Saviću, direktoru Domu zdravlja "Milutin Ivković" – Palilula Jasminki Jelić i direktoru KBC "Zvezdara" Zoranu Ivankoviću, omogućio dobijanje sredstava za nabavku nameštaja iz budžeta Skupštine grada.

Kako se navodi u saopštenju, Šubarević je od njih zahtevao da postupke nabavke medicinskog nameštaja, sprovedu u što hitnijem postupku, izbegavajući javnost i prema strogo definisanim tehničkim karakteristikama i uslovima, čime je omogućio povlašćeni položaj u postupku javne nabavke za zastupnike italijanske firme "Vernipol" i na ovaj način zajedno sa osumnjičenim Paunovićem i Akroljanom izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja.

 

Milosavljević: Zabrinut sam zbog hapšenja
Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da je zabrinut i rezigniran zbog hapšenja više bivših rukovodilaca zdravstvenih ustanova i bivšeg gradskog funkcionera za zdravstvo, ali i da to može da komentariše samo kao građanin.
"Svaki komentar mogu da dam samo kao građanin, a tačne informacije imaju MUP i tužilaštvo", kazao je Milosavljević novinarima u Kliničkom centru Srbije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here