Tanjug
Šapić i Vučić

Sastanak delegacija Srpske napredne stranke (SNS) i SPAS-a završen je danas, a predsednik SNS Aleksandar Vučić kratko je novinarima rekao da su razgovarali o mnogo čemu, dok je lider SPAS-a Aleksandar Šapić najavio ujedinjenje te dve stranke do kraja maja.

Šapić je rekao da je utisak nakon sastanka dobar, da je bilo sve kako je očekivao i da su dve delegacije razgovarale o tehničkim stvarima i tačkama oko kojih će se ujediniti.

Na pitanje da li je SPAS jednoglasno doneo odluku na organima stranke o ujedinjenju, Šapić je kazao da će se Glavni odbor tek održati, ali je napomenuo da su svi u Predsedništvu stranke obavešteni, kao i lokalni odbori u Srbiji, te da je reakcija bolja nego što je očekivao.

Upitan kada će biti održan sledeći sastanak, Šapić je odgovorio da će dve stranke biti u dnevnoj komunikaciji.

Na pitanje novinara da li je dobio pohvale za sinoćni nastup u jednoj televizijskoj emisiji, Šapić je rekao da jeste.

Sedište SNS ubrzo posle Šapića napustio je i predsednik Vučić koji je na pitanje o čemu su razgovarali kratko prokomentarisao ”o mnogo čemu”.

U delegaciji SNS su, osim Vučića, bili partijski funkcioneri Siniša Mali, Miloš Vučević, Darko Glišić i Dejan Đurđević, a Šapić je došao sa članovima Predsedništva SPAS-a Marijom Leković i Radovanom Tvrdišićem.

Vučević: Ujedinjenje do 29. maja

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da će konačna odluka o ujedinjenju te stranke sa SPAS-om Aleksandra Šapića biti doneta 29. maja, kada će biti održane i sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS.

Vučević je rekao da je razgovor o procesu ujedinjenja bio ”dobar i konkretan” i da je delegacija SNS pokazala puno uvažavanje i poštovanje stranke Aleksandra Šapića.

Kako je naveo za TV Prva, predsednik Vučić je govorio o programskim ciljevima i trenutnom stanju u SNS, uz poseban osvrt na, kako je istakao, ključni strateški plan za razvoj države ”Srbija 2025” i o tome da li postoji zajednički imenitelj između SNS i SPAS-a u realizaciji i sprovođenju tih ciljeva.

Vučević je kazao da je prethodnih dana sam čuo mnogo navodnih razloga za ujedinjenje SNS i SPAS-a, ali da, kako je rekao, nije čuo najlogičniji i istinit razlog.

– To je da SNS i SPAS treba da vežu ciljevi i širenje linije ljudi koji su spremni da se bore za boljitak i jačanje Srbije, da umrežimo i osnažimo sve koji uspeh Srbije ne doživljavaju kao svoj lični neuspeh, nego kao uspeh svih nas. To mora da bude aksiom celog ovog procesa – rekao je Vučević.

Dodao je da su na sastanku zaduženi članovi SNS i SPASA-a koji će po resorima voditi dalje konkretne razgovore o pravno-tehničkim pitanjima, o ujedinjenju na lokalnim i regionalnom nivou.

Na pitanje da li se razgovaralo o budućoj funkciji Šapića posle ujedinjenja u jednu stranku, Vučević je kazao da se danas nije razgovaralo o funkcijama već o programima i ciljevima, i kako se ujedinjenjem može doprineti daljem razvoju Srbije.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime