EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
Dmitrij Kuleba, ministar spoljnih poslova Ukrajine

“Ukrajina je spremna na konstruktivne pregovore sa Rusijom, ali neće praviti ustupke”, izjavio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba, dodajući da je sada Moskva na potezu.

– Ukrajina je spremna za konstruktivne pregovore, ali niko neće vršiti pritisak na nas, niko nas neće prisiljavati ni na šta jer je Ukrajina već učinila dovoljno za mir. Sada je Rusija na potezu – rekao je Kuleba.

On je napomenuo da Kijev nije spreman na dalje ustupke Rusiji ukoliko najpre ne zaustavi vojnu eskalaciju, prenosi RIA Novosti.

– Naš cilj i o tome iskreno govorimo našim partnerima jeste da Rusija učini ustupke. Sada je vreme da ona učini ustupke i pokaže iskreno interesovanje za svet – naglasio je Kuleba.

Kijev i zapadne zemlje izražavaju zabrinutost i optužuju Rusiju za “povećanje agresivnih akcija” u blizini granica Ukrajine.

Rusija je u više navrata odbacila optužbe Zapada i Ukrajine za “agresivne akcije”, navodeći da nikome ne preti i da ne namerava nikoga da napada.

1 COMMENT

  1. Kakvi pregovori, kakvi bakraci? Izdajnike ceka hapsenje i robija – jos mozete pokusati da trazite azil kod “prijatelja”, ako i to vec nije iskljuceno u kapitulaciji vasih podrzavalaca. Sta ste mislili? Vasi sponzori neka ne pokusaju da kopiraju velemajstora. On ima i za to resenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here