pixabay.com
Foto: Ilustracija

Savetnik ukrajinske delegacije u trilateralnoj Kontakt grupi za Donbas Aleksej Arestovič smatra da svetu predstoji rat „svi protiv svih“.

– Čini mi se da se svet pokrenuo i da ćemo imati posla sa ratom svi protiv svih, u sivim zonama bar do 2035. godine – rekao je Arestovič za televiziju „Ukrajina 24“.

Kako je rekao, Ukrajinu, kao zemlju koja se nalazi „na prekretnici geopolitičkih ploča, na prekretnici epoha, to neće zaobići“.

Prema njegovim rečima, sukob u Donbasu, nažalost, nije poslednji. On smatra da Ukrajini predstoji da učestvuje u mnogim oružanim sukobima.

– Postoje potencijalni sukobi van ovog konflikta. Suočeni smo sa strateškim zadatkom, odnosno da postanemo toliko snažni da potencijalni agresor shvati da će ga skupo koštati rat sa Ukrajinom, tako da se vojni scenariji ne razmatraju – smatra Arestovič.

Sukob u Donbasu traje već sedam godina, u borbama je stradalo 13.000 ljudi. O rešavanju situacije razgovara se na sastancima kontakt grupe u Minsku. Strane su usvojile nekoliko dokumenata usmerenih na rešavanje sukoba, ali se razmena vatre nastavlja.

3 COMMENTS

  1. Kako su Rimo-katolici uspeli da odvoje Ukrainu od Rusije, tuga. Stari “Ras”, Kijev, postojbina Rusije danas krvari u sukobu sa svojom braćom. Razaranja, mrtvi, nepoverenje a zbog čega ? Podla igra NATO sluga i želja za daljom otimačinom resursa jedini su, ogoljeni motiv. I sada umesto da spuste loptu, u Kijevu se spremaju da silom vrate integritet u pobunjenim delovima ? USA će se protiv Rusa boriti do poslednjeg Ukrainca. Slaće oružije, provokatore, instruktore ali kada zagusti pobeći će uz histeriju protiv Rusa. U suštini zadnjih decenija je na delu obračun sa pravoslavcima. Ali neće to baš tako lako ići.

    • ici ce sve dok ima budala, i to lako. Pogledajte ukrajinske medije, tv, slavljenje zlocinaca… lako je kupiti glup narod, jeftino …

  2. Kod nas su poludele zenke 2016. godine sve se planiralo na drugo navin opet su bezbjednosna posla dijele biznis cij i cije su plate budale a ovako na slicama heroji i junavi katastrofa sram im svima bio njihov je posao u svemu je kriva zena Rusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here