EPA-EFE/RAY ACEVEDO
Marta Kostjuk

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk požalila se na ponašanje ruskih igračica prema njoj tokom WTA turnira u Indijan Velsu.

Kostjuk je svladala Belgijansku Marinu Zanevsku 6:7(5), 7:6(6), 7:5, ali je potom pričala o dešavanjima u svojoj zemlji.

– Razočarana sam što ni jedna ruska teniserka, do sada, nije došla i rekla mi kako joj je žao zbog svega što se događa. Da se izvini zbog toga što njena zemlja nanosi mojoj. Ovo je strašno i niko mi nije dao podršku, niko nije pitao kako sam. Pa, to je šokantno – rekla je Kostjuk i nastavila:

– Ovde nije reč o politici, nego o ljudskim životima. Boli me kada vidim kakvi problemi muče tenisere i teniserke. Njima je važno gde će prebaciti svoj novac ili slične teme. To je neprihvatljivo. Nemam pojma zašto se Rusi ovako ponašaju, jer nije tajna šta se u Ukrajini događa. Znamo ko koga napada, znamo ko koga bombaruje i prema tome ne možeš ostati ravnodušan i neutralan. Ukrajina se nikada neće predati, ali znamo da ni Putin neće stati”.

2 COMMENTS

  1. Jeste li se Vi obratili nekoj ruskoj teniserki tokom 8 godina konstantnog granatiranja dela Ukraine gde zive Rusi?Ili niste bili obavesteni?Tudja muka Vas ne dotice,tako ispada pa sada trazite nesto sto niste pruzili.Zalosno je da ste u Vasoj zemlji dozvolili da se narodi zamrze zbog politicara.Vas predsednik je jevrein i za vas pravoslavce,ako ste,ga zabole dzon.Valjda ste do sada shvatili ili niste.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here