Ukrajinska mafija izrešetala Srbe

0

Traže dokaze: Španski policajci na mestu ranjavanja trojice Srba
 

Srbi stari 36, 38 i 46 godina izrešetani su usred dana, u centru Valensije kod zgrade Palate pravde, koja je u to vreme bila puna policajaca i novinara. Zasad nisu poznati motivi napada na trojicu srpskih državljana, ali španski mediji pominju da se veruje kako su u pitanju neraščišćeni poslovi s drogom.

 

Hapšenje klana

U Valensiji je u februaru 2012. uhapšen Luka Bojović, vođa jedne od najjačih srpskih kriminalnih organizacija. Tada su s njim privedeni i Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala, koji se nalazio u bekstvu od atentata na premijera Zorana Đinđića, zatim Siniša Petrić zvani Zenica, ranije osuđivan kao član grupe Marinka Magde, koja je pobila i opljačkala desetak osoba na severu Vojvodine i u Mađarskoj, kao i Bojovićev kum Vladimir Mijanović, koji im je bio logistička podrška. Oni su navodno iz ovog grada organizovali transporte droge iz Južne Amerike za države Evrope.

– Srbi su prolazili ulicom kada je s druge strane na njih ispaljeno nekoliko metaka. Jedan od Srba teže je povređen u stomak, drugi u koleno, a treći u ruku. Uprkos povredama, uspeli su da zaustave taksi i prevezu se do Urgentnog centra u Valensiji – preneli su španski mediji reči jednog od očevidaca.

Osoba koja je pucala bila je u društvu dvojice saučesnika. Ubrzo nakon što su odjeknuli pucnji, do naoružane grupe je stigao audi u koji su napadači ušli. Prethodno, jedan od napadača je zapucao u pravcu slučajnih prolaznika koji su počeli da se okupljaju. Policija je na mestu pucnjave našla pet čaura, a najavljeno je da će ranjeni Srbi, čim se oporave od povreda, biti uhapšeni kako bi bili saslušani u okviru istrage o pucnjavi.

Španski mediji podsećaju i da je upravo u Valensiji klan Luke Bojovića imao jako uporište i navode da se proverava da li su trojica ranjenih Srba članovi njegovog klana. Pretpostavlja se da su u pitanju Srbi koji su se iz Španije bavili trgovinom droge, ali policija ne isključuje ni druge motive, kao što su svađa ili novčani dug.

– Policija, takođe, ispituje da li ova pucnjava ima veze s nedavnom zaplenom gotovo tone kokaina na jednoj jedrilici u blizini Kanarskih ostrva. Tada je uhapšena posada koju su činili upravo Srbin i dvojica Ukrajinaca. Tada je španska policija i saopštila kako je hapšenje Srbina i Ukrajinaca ponovo potvrdilo da kriminalne grupe iz ove dve države organizuju transporte kokaina iz Južne Amerike za EU – pišu španski mediji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here