commoswikipedia.org/ Samum at German Wikipedia

Na sednici Skupštine Srebrenica danas je usvojen predlog da se Ulica Maršal Tito u ovoj opštini preimenuje u Ulica Republika Srpska.

Odluka o preimenovanju ulice doneta je sa 14 glasova za, pošto su odbornici Bošnjaci napustili sednicu.

Oni su ponovo tražili da se sa dnevnog reda skine tačka o preimenovanju ulica, a da se priča o rezoluciji o Srebrenici.

Pošto njihov predlog nije usvojen, Bošnjaci su napustili sednicu.

Inače, odlučivaće se i o promeni naziva Trga Mihajla Bjelakovića u Trg Republike Srpske, dok je predlog da se Gradski park Srebrenica nazove Park majora Koste Todorovića. Zatim, Dubrovačka ulica mogla bi biti zamenjena sa dosadašnjim nazivom Reufa Selmanagića Crnog, preneo je portal sarajevskog Avaza.

3 COMMENTS

  1. Bezveze: A gde su oni sto se su se kitili sa Djeneralovim imenom?Gde je Draza, gde je Rale???

    • Једна улица добија назив по Јездимиру Дангићу, рођеном недалеко, а убијеном разапињањем коњима за репове у Сарајеву 1947. Није их омело што је јунак Варшавског устанка и носилац највишег пољског војног одликовања За војничке врлине / Virtuti militari, „осудили“ су га за сарадњу са непријатељем, као нацисту који је убијао турке… и то тамо где су муслимани потпуно затворили 157 српских села у Подрињу. Леп је гест дати улицу најмлађем учеснику Сарајевског атентата и браниоцу Срба пред разулареним муслиманима, Црном легијом и комунистима у немачким опеацијама Трио и Трио 2, узнику кажњеничког логора Стриј, који су Немци направили у тада источној Пољској, данас у украјинској Галицији. Да не помињемо да је био и даровит књижевник. За памћење.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here