Vesti
Učili o Srbiji i - zapevali: Dečaci sa trenerom Jokovićem

Fudbalska akademija Ultra minulog vikenda učestvovala je na turniru Street Footbal World Cup, koji je organizovao i sponzorisao Fudbalski savez Novog Južnog Velsa. Naši dečaci, uzrasta do 10 i do 11 godina, sjajno su predstavljali srpsku zajednicu u konkurenciji oko 60 ekipa.

Oba naša tima prošla su grupnu fazu takmičenja i ostvarila zapažene rezultate u samoj završnici – ekipa do 10 godina osvojila je treće mesto, a ekipa do 11 drugo mesto, a da je samo bilo malo više sportske sreće oba tima su mogla da stignu i do trofeja.

Stigli do finala: Ekipa do 11 godina

Trener Ultra akademije Velibor Joković ističe da je atmosfera bila fenomenalna, počev od putovanja autobusom, pa do samog turnira. U toku puta, momci su naučili nešto više o Srbiji, čije su boje branili i na ovom takmičenju, a nije izostala ni drugarska pesma.

Osvojili treće mesto: Tim do 10 godina

– Cilj nam je da deca imaju što više ovakvih druženja, kako bi mogla da se pravilno razvijaju kroz sport. Naš pristup radu na treninzima i samim utakmicama je veoma ozbiljan i zahvaljujući tome uspevamo da postižemo dobre rezultate u kontinuitetu. Meni je kao treneru važno da neke nedostatke, ako ih ima, prikrijemo na terenu, ali još više da u svakom trenutku dečaci pokažu svoj kvalitet. U toku ovog procesa od izuzetne važnosti je da trener radi slobodno – kaže za “Vesti” Velibor Joković.

Naša deca – naš ponos: Mali fudbaleri branili boje zajednice

Važni i lepi maniri

Trener Joković je naglasio i da se polaznici Ultra akademije uče i lepom ponašanju na terenu i van njega. Od velikog je značaja da postanu ne samo uspešni sportisti već i prijatelji i dobri ljudi. Visok nivo sportske kulture i odličnog fudbala koji su dečaci prikazali proteklog vikenda primer je kako se srpska zajednica predstavlja u lepom svetlu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here