Tanjug/AP

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović potvrdio je da je u ranim jutarnjim časovima preminuo muškarac koji je juče na području Maksimira iz vatrenog oružja ubio ženu.

Kako je “Jutarnji list” juče objavio, muškarac je u jednom trenutku policajcima rekao da je “popio sonu kiselinu” pa zato kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim nije moglo da započne odmah, već je on odvezen na lekarski pregled u bolnicu da bi se videlo da li je ta tvrdnja tačna.

Na kraju se ispostavilo da nije lagao.

– Prema informacijama koje imam od jutros, počinitelj je preminuo u bolnici. Posledica verovatno činjenice da je popio neku tečnost, još ne znam o čemu se radi tačno. Zato nismo govorili da je priveden, već samo da je pod nadzorom policije. Mogu da potvrdim da je on sinoć, odnosno u ranim jutarnjim satima preminuo – rekao je Božinović i dodao:

– Mislim da je javnost prihvatila činjenicu da je Vlada učinila dobar potez time što je krivično delo ubistva femicida pooštrila s minimalnom kaznom 10 godina zatvora. To je sigurno nešto oko čega smo se svi saglasili da je odluka dobra. Juče su se, nažalost, dogodila dva ubistva s tim da u drugom nije utvrđeno da se radi o krivičnom delu koje je počinila bliska osoba. Ova dva slučaja, koliko znam, nisu mogla biti prevenirana jer nije bilo indikacija da bi do ovog moglo doći. Policija će obavestiti javnost kad bude imala više saznanja, još se radi na utvrđivanju okolnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here