Unapređenje saradnje: Sporazum Srbije i Kanade o podsticanju investicija

0

Sporazum je dodatni podsticaj za ulaganja: Džon Berd i Rasim Ljajić
 

Srpska zajednica u Kanadi je veoma značajna i to je važna spona između dve zemlje, ocenio je ministar spoljnih poslova Kanade Džon Berd danas u Beogradu na sastanku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

 

Potpisivanju tog dokumenta u Vladi Srbije prisustvovao je i srpski premijer Aleksandar Vučić.

 

Podsticaj za dodatna ulaganja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da će Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, koji je potpisan između Kanade i Srbije, predstavljati dodatni podsticaj za unapređenje privredne saradnje i da će podstaći kanadske investitore na nova ulaganja. Vučić je Berda upoznao i o ekonomskim reformama i predstojećim merama koje Vlada Srbije planira da sprovede i obavijestio ga o napretku Srbije u procesu evropskih integracija.
Premijer je posebno zahvalio za pomoć koju je Kanada uputila Srbiji za poplavljena područja.

Ljajić i Berd su ocenili da je Sporazum o zaštiti ulaganja izuzetno slažna poruka kanadskoj poslovnoj zajednici da je investiranje u Srbiji bezbedno.

 

"Ovaj sporazum je jako važan i za razvoj bilateralnih odnosa Srbije i Kanade, za otvaranje novih radnih mesta, ekonomski rast i razvoj. Zista smatram da je ovo momenat da saradnju podignemo na viši nivo i da unapredimo odnose kako bismo jos bolje sarađivali", rekao je šef kanadske diplomatije.

 

Berd je istakao da Kanada i Srbija već imaju dobre ekonomske odnose, pre svega kada je reč o oblasti rudarstva, farmaceutskoj industriji, poljoprivredi i prehrani.

 

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić je ocenio da je potpisivanje Sporazuma o podsticanju i zaštiti investicija "nastavak odlične ekonomske i privredne saradnje" sa Kanadom.

 

"Ovaj sporazum je najbolja moguća poruka koju šaljemo – da Srbija jeste sigurno mesto za ulaganje i da sve više postaje vrlo značajna i najznačajnija investiciona destinacija u ovom delu sveta", istakao je Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

 

Kako je objasnio, Sporazum je još jedna korak stvaranja potpunog pravnog ambijenta za unapređenje ekonomskih, privrednih i trgovinskih odnosa Srbije i Kanade.

 

"Ovaj sporazum stvara odličan pravni osnov i šalje vrlo jasnu poruku, pre svega kanaskim budućim investitorima da Srbija poštuje sve međunrodne pravne standarde u zaštiti prava ulagača i da je bezbedna za sve strane investicije", dodao je potpredsednik Vlade Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here