Uništio Junajted, sada želi Inter

0

Spreman da uništi novi klub: Dejvid Mojes
 

Mojes je krajem aprila, posle nepunih 10 meseci, dobio otkaz u Mančester junajtedu zbog loših rezultata. On je na klupi zamenio legendarnog Aleksa Fergusona, a klub je prošlu sezonu završio na sedmom mestu i ove sezone, prvi put posle 20 godina, ne igra u Ligi šampiona.

 

Italijanski mediji spekulišu da bi Mojes mogao da zameni Valtera Macarija, ako ga uprava Intera otpusti. Inter za vikend igra protiv Napolija na svom terenu, a Mojes i njegov brat će utakmicu gledati uživo na "Đuzepe Meaci" kao gosti kluba. Ako milanski klub izgubi Macari će najverovatnije dobiti otkaz.

 

"Spreman sam, uživam u pauzi, ali ja sam čovek fudbala i želim da radim. Mislim da me tek čekaju najbolje godine, mlad sam trener. Mnogo sam naučio i to želim da primenim. Sada sam spremniji da preuzmem posao u klubu kakav je Mančester junajted", rekao je Mojes, preneli su britanski mediji.

 

"Kada sam napuštao Everton mislio sam da sam spreman, ali kada dođete u tako veliki klub shvatite da iskustvo i znanje stičete samo radom. Nažalost, ja sam dobio samo devet meseci za to", dodao je Mojes.

 

Inter nije imao ozbiljnijih rezultata otkako je Žoze Morinjo osvojio "triplu krunu" sa klubom. Posle njega na klupi "plavo-crnih" sedeli su Rafael Benites, Leonardo, Đan Pjero Gasperini, Klaudio Ranijeri i Andrea Stromaćoni. Valter Macari preuzeo je Inter u junu prošle godine, ali mediji spekulišu da bi mogao da dobije otkaz, posle dva uzastopna poraza u prvenstvu od Kaljarija i Fiorentine.

 

"Svestan sam da je veoma važno gde ću sada raditi. Otvoren sam za sve mogućnosti, u Premijer ligi, Velikoj Britaniji ili nekom stranom klubu. Uvek sam podržavao kada treneri odu u strane klubove, ali to se ne dešava često", rekao je on.

 

"Dobro je što su u Engleskoj treneri Žoze Morinjo i Arsen Venger, ali mislim da bi trebalo poslati naše trenere u strane zemlje, ne samo da bismo pomogli njihov razvoj nego i naše lige. To može da poboljša njihove karijere", rekao je Mojes.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here