youtube.com/Balkan Tv

Bivši ministar finansija Haki Šatri izjavio je da je u vreme dok je on bio ministar, u periodu od 2005. do 2007. godine, sva ovlašćenja u vezi sektora energetike imao Unmik i da kosovska vlada nije ni konsultovana o tim pitanjima.

Šatri je pred Parlamentarnim istražnim odborom o energetici rekao da je Kosovska elektroenergetska korporacija (KEK) tada bila pod direktnom upravom Unmika preko Kosovske povereničke agenice i nezavisna od kosovske vlade.

– Unmik je imao veliki uticaj, vladu nisu obaveštavali o prodaji ili kupovini energije. Niko nas nije pitao. Nismo bili kompetentni. Nikada nismo bili obavešteni o akcijama. Ministarstvo finansija nije bilo faktor i nije izdvajalo sredstva za investicije, niti smo mi bili supervizori kod KEK – rekao je Šatri.

1 COMMENT

  1. Pa Kosovo i Metohija je okupirana od strane NATO-a a vi ste samo saradnici okupatora – što bi vas bilo šta pitali ??? Nije vam bilo dobro u Srbiji koja vas je uvažavala, dala autonomiju, da rukovodite, odlučujete i raspolažete resursima, a dobar vam je Vestli Klark i NATO kriminalci koji se bave otimanjem teritorije i rudnih bogatstava, a okupirani narod drže u siromaštvu ??? Šta ste tražili to ste i dobili !!! Molite Boga da se Srbija vrati na KiM, pa da krenete u ekonomski oporavak i bolji život.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here