Najveća svetska pivara “AB InBev” (BUD) objavila je da će partnerski, sa kanadskom firmom “Tilray” napraviti piće od kanabisa.

Kako navodi CNN, “AB InBev” gađa na tržište uživaoca marihuane. U prilog im ide nedavna legalizacija kanabisa u Kanadi, i u nekim američkim državama.

“Tilray i “AB InBev” nameravaju da ulože 100 miliona dolara u istraživanje bezalkoholnih pića koje sadrži određene količine kanabisa, prenosi Index.hr.

Za početak, kompanije će plasirati takvu vrstu pića samo u Kanadi. Nakon toga će “AB InBev”, poznata po brendovima “Bud” i Stella Artois, doneti odluku o tržišnoj isplativosti napitaka s kanabisom.

Belgijska kompanija već neko vreme razmišlja kako da poboljša prodaju jer se njeni dosadašnji kupci u poslednje vreme sve više okreću malim pivarama i zanatskim (kraft) pivima, što je smanjilo potražnju za najpoznatijim pivima “Budweiser” i “Bud Light”.

Kompanija “Tilray”, specijalizovana je za proizvode od medicinske marihuane. Početkom ove nedelje iz ove firme su najavili partnerstvo sa švajcarskom farmaceutskom kompanijom Novartis (NVS) kako bi osigurali distribuciju medicinske konoplje na međunarodnom tržištu.

Kako su u SAD demokrate preuzeli kontrolu nad Zastupničkim domom, Kongres bi mogao doneti novi zakon koji bi otvorio vrata legalnoj proizvodnji konoplje i još većoj ponudi proizvoda koji sadrže kanabidiol (CBD) tj. aktivni sastojak vlakana biljke kanabis.

Izvor:
republika.rs, Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here