Pexels
Ilustracija

Kao i svaki drugi esencijalni nutrijent, vitamin K važan je za celokupno zdravlje.

Zeleno lisnato povrće

Zeleno lisnato povrće, poput kelja, i spanaća, odlične su namirnice za sve one koji prehranom žele u organizam da unesu više vitamina K. Ovo lisnato povrće može se konzumirati u različitim kombinacijama i jelima, poput smutija i salata.

Brokoli

Mnogi ljudi uživaju u jelu s brokolijem. Može se konzumirati u različitim kombinacijama, od ukusne kremaste supe i umaka do priloga uz omiljena jela. Brokoli sadrži mnoge nutrijente, a najpoznatiji su vlakna, antioksidansi i vitamin K. Kako prenosi Health Shots, konzumacija brokolija dobro utiče na kosti i smanjuje rizik od razvoja osteoporoze.

Jaja

Jaja su poznata kao odličan izvor proteina, ali ona sadrže i značajnu količinu vitamina K, naročito žumance, prenosi Health Shots. Jaja su popularna namirnica jer se mogu jesti na više ukusnih načina.

Borovnice

Ovo ukusno bobičasto voće poznato je po mnogim zdravstvenim dobrobitima te sadrži različite nutrijente, uključujući antioksidanse i vitamin K. Borovnice se mogu dodati u smutije, jogurte, pahuljice, deserte ili ih možete jesti kao zaseban međuobrok koji je odlična alternativa za slatkiše.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here