Uz pesmu i igru pomoć skupili

0

Takav odgovor izabrali jer su sva naša mala, veća i najstarija deca došla da zapevaju i zaigraju, ali i naglase da su zajedno prikupili 5.500 evra namenjenih Fondu za poplavljene.

Uz predsednika Prijateljstva Dragana Miloševića je Dragoslav Đurić, čelnik novoosnovanog KUD "Abrašević". Domaćinski obojica svima da budu pri ruci.
Srbima došli gosti, pjerfitske opštinske predstavnike predvode gradonačelnik Mišel Furkard, potpredsednik Kristijan Lagard, zamenik Fani Junuzi, lepo se vidi da im se dopadaju pesme i igre, vole oni razdragane mlade ljude. Pokraj njih, kao senka, aktivista Siniša Blagojević, tu su i Saša Stojković, Dragan Mandić, a imenjak mu Milošević sija uz buduću pravnicu kćerku Jelenu. Iz udaljenog Epona, u sitne sate, trknuo predsednik Skupštine Srba Francuske Romeo Milošević.

 

Slatkiši za Srpsku

– Evo Kasandre Galar, članice "Abraševića". Uz pomoć Marka Stojanovića skupila je 24 tone slatkiša od St. Michel
, najčuvenije fabrike biskvita u Francuskoj. Namenila Republici Srpskoj – predstavlja je Dragoslav Đurić.

 

A doleluja nostalgično "Banjaluko, i ta tvoja sela" i "Tiho teče Kolubara".
Okupljeni dižu ruke, u kolo se hvataju, neki se i na sto popeli, sreća je biti sa svojima, a i svi u mislima uz poplavljene.

 

Na uvce veteranu

Odbornik i stjuardesa, ali i nova predsednica KUD Biseri Marica Nikodijević, za uspomenu pozira uz veterana i dijasporskog čelnika Miću Aleksića, a pevači mu uvce pevaju: " Ej, mladosti, što me ostavi."

Mnogo je lepo kad se matica raspeva! Harmoniku razvukao Borko Radivojević, Svilajnčanka Lepa Đorđević izvija: "Meni zaigralo srce kad sam tebe srela", a Svilajnčanin Miki Gajić dodaje: "Ja je ljubim, ona peva", onda svi zemljaci jurnu u buket sa pevačima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here