Pixabay.com
Ilustracija

Sinusitis može izazvati česte i uporne glavobolje, ali i infekcije koje se brzo šire i imaju posledice po zdravlje. Započnite lečenje sinusa ispiranjem sinusa. Ujutru ispirajte sinuse toplom vodom i solju 7 dana za redom.

Napravite rastvor za ispiranje na sledeći način:

Dodajte 1 kašiku soli u 1 šolju vrele vode. Dodajte 1 do 2 kapi joda. Zatim zagrejte sinuse 30 minuta. Najbolje za ovo je so ili pesak. Zagrejanu stavite na tanak peškir i stavite oblog na sinuse. Takođe možete zagrejati svoje sinuse medenom oblogom. U malo brašna stavite kašiku meda i malo biljnog ulja i umesite glatko testo koje liči na plastelin. Stavite testo na maramicu, a zatim na sinuse.

Kompres od meda će vrlo brzo izlečiti upalu

Tada se preporučuje da tokom dana kada se borite sa teškim upalom sinusa obavezno jedete ren ili ljutu papriku da biste odčepili sinuse i izbacili sekret. Deset dana možete svako jutro da popijete čašu vode u koju ste dodali malo jabukovog sirćeta.

Ova mešavina se pije na prazan stomak, razbija sekret, zbog čega ćete lako izbaciti gnoj i sluz iz sinusa. Čim osetite prve simptome prehlade ili gripa, skuvajte čaj od limuna na ovaj način: u vrelu vodu dodajte dobro opran, a zatim narezan na četvrtine limuna sa korom. Pustite da voda ključa još 5 minuta, a zatim sklonite čaj sa ringle. Kada se malo prohladi dodati med i piti u malim gutljajima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here