Crno-beli su u Kazahstanu napravili važan korak u borbi za jedno od prva dva mesta grupe L i plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope!

1 : 2
ASTANA - PARTIZAN

Strelci: Sugurjonson u 85. – Sadik u 28. i 73. minutu

Astana: Erić – Rukavina, Šimunović, Tomašević (od 15. Postnikov), Šomko – Bajsebekov (od 78. Janga), Majevski, Sigurjonson, Petrušik – Žižinčenko (od 46. Muratzajev), Rotariju.

Partizan: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Natho, Zdjelar – Tošić (od 77. Lazar Marković), Suma (od 66. Šćekić), Asano (od 80. Brežančić) – Sadik.

Crno-beli su dominirali tokom cele utakmice, imali “milion” šansi, Sadik je postigao dva gola a dva su muponištena zbog ofsajda…

Imali su Suma, Asano, Tošić i Natho odlične šanse za gol ali ih je odlični Nenad Erić zaustavio!
Smanjila je Astana prednost Partizana pred kraj utakmica i onda silovito krenula ka golu naše ekipe. Ipak, odoleli su crno-beli naletima Astane u finišu meča i ostvarili prvu pobedu u ovoj sezoni Lige Evrope!

 

– Kraj utakmice!

– 90. minut – Igraće se još 3 minuta!

– 87. minut – Kontra Partizana “3 na 3” ali su se spetljali crno-beli… Prvo je Sadik loše dodao Markoviću koji onda šutira veoma loše sa 20ak metara od gola Astane…

– 85. minut – GOOOL! 1:2! Sigurjonson!

Sigurjonson je šutirao sa više od dvadeset metara, lopta je možda zakačila Šćekića i dobila čudnu putanju i potpuno iznenadila Stojkovića!

– 82. minut – Ponovo asistencija Markovića, ovog puta za Natha, ali pokušaj Izraelca zaustavlja fenomenalni Nenad Erić!

– 81. minut – Prodor Markovića po desnoj strani, uposlio je Sadika, ali je napadač Partizana šutirao pravo u golmana Erića.

– 80. minut – Poslednja promena i u Partizanu, umesto Asana ulazi Rajko Brežančić.

– 78. minut – Poslednja izmena u domaćem timu, umesto Bejsebekova ulazi Janga.

– 77. minut – Umesto Tošića ulazi Lazar Marković.

– 76. minut – Novi poništen gol Partizanu!

Prvo je sudija “priznao” a onda, posle konsultacija sa pomoćnikom poništio je Sadikov treći gol večeras… Tačnije četvrti, 2 priznata i 2 poništena zbog ofsajda!

– 73. minut – GOOOL! 0:2! Sadik!

– 66. minut – Prva izmena kod crno-belih, umesto Sume ulazi Šćekić.

– 62. minut – Postigao je Sadik gol za 0:2 ali su sudije to poništile zbog ofsajda!

– 57. minut – Dobra akcija Partizana ali Erić na mestu!

Sadik je proigrao Tošića koji je istrčao po desnoj strani i ušao u šesnaesterac Astane, ali je iskusni Erić fantastično “skratio ugao” i odbranio ovaj pokušaj našeg bivšeg reprezentativca.

– 48. minut – Velika šansa za Sumu!

Tošić je prosledio loptu na levu stranu ka Sumi, ali je omaleni fudbaler Partizana otišao isuviše ulevo i šutirao pored gola, iako je Erić već bio na kolenima.

– 46. minut – Druga izmena u domaćem timu, umesto Žižinčenka,na terenu je Muratzajev.

– Počelo je drugo poluvreme!

– Poluvreme!

– 40. minut – Nekoliko uzastopnih napada crno-belih ali bez ozbiljnije završnice.

– 28. minut – GOOOL! 0:1! Umar Sadik!

Posle kornera je lopta otišla daleko iz šesnaesterca, Asano je uspeo da je vrati, potom je ona stigla do Pavlovića čiji šut je izblokiran.

Iz “haosa” je kao pobednik izašao napadač Partizana, lopta se dokotrljala do njega, a on je sjajno reagovao i prosledio je u mrežu!

– 21. minut – Dobar pokušaj Slobodana Uroševića!

Prevario je nekoliko igrača Astane, stigao na ivicu šesnaesterca i šutirao a Erić izbacuje loptu u korner.

– 15. minut – Umesto povređenog Tomaševića u igri je Jevgenij Postnikov.

– 13. minut – “Crno-beli” su pokušali da iskoriste nedostatak Tomaševića i krenuli u napad, nekoliko puta je lopta išla u šesnaesterac Astane ali bez veće opasnosti po golmana Erića.

– 11. minut – Povreda crnogorskog internacionalca Žarka Tomaševića.

– 5. minut – Oba tima su ofanzivno krenula od samog početka…

– Meč je počeo, sa centra su prvi krenuli fudbaleri Partizana!

Iznenađujuće, u timu iz kazahstana neće biti hrvatskog fudbalera Marina Tomasova, a meč sa klupe će početi i napadač Roman Murtazajev.

Posle remija u Beogradu protiv AZ Alkmara, crno-beli u srednjoj Aziji jure važan trijumf na gostovanju. Oni za crno-bele u ovoj fazi takmičenja nisu dolazili često.

Slavlja nad AZ-om i Augsburgom u Holandijii i Nemačkoj sada su već četiri jeseni daleko i zato će tim Sava Miloševića protiv Astane imati dodatni motiv da napadne Kazahstance.

Onaj glavni, svakako, biće borba za plasman u šesnaestinu finala. Ako je već posle Alkmara vladalo osećanje da su dva boda ispuštena, sada je vreme da se to nadoknadi. To potvrđuje i trener Partizana.

– Ne bih potpisao “iks”. Na poraz naravno ne idem – rekao je Milošević srpskim novinarima u Kazahstanu.

Takav odlučan mentalitet biće potreban crno-belima da izbegnu one silne remije protiv objektivno slabijih timova koji su im se dešavali u prošlosti. Ukoliko žele da u što boljoj situaciji dočekaju završnicu grupne faze, ne bi smeli da ponavljaju Skenderbeg, Nefči ili Asteras. Vreme je za pobedu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here