Najbolji teniser sveta plasirao se u 4. kolo Rolan Garosa pošto je ubedljivom igrom sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:1) savladao Rikardasa Berankisa. 

Novak je prvi teniser u istoriji koji se dvanaest godina za redom na ROlan Garosu plasirao u osminu finala! Zanimljivo, Federer i Nadal uspeli su da slično urade 11 puta, i to u istom periodu od 2005. do 2015. godine.

Od samog starta meča, Novak je ušao koncentrisano, odmah je napao rivala i došao do dva vezana brejka za 4:0. Tako je do kraja seta Litvanac uspeo da osvoji samo jedan gem.

U nastavku, sam početak seta je bio ujednačen, ali je Novak posle 2:2 sačekao svoju šansu, iskoristio greške Berankisa i došao do brejka, za 3:2, a posle potvrde istog uspeo je da sačuva prednost i povede sa 2:0.

Do kraja, viđen je sličan scenario kao i u 1. setu. Novak je poveo sa 4:0, Berankis je potom na svoj servis osvojio gem, ali to je bilo sve. Posle nešto neizvesnijeg gema u kojem je Litvanac imao 40:40, a Novak odličnim drugim servisom poveo sa 5:1, sve je bilo rešeno.

U 4. kolu Novak Đoković igra protiv Lorenca Musetija.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – RIKARDAS BERANKIS 1:0

III Set

5:1 – Nešto neizvesniji gem u kojem je Berankis stigao do 40:40, ali je Novak uspeo da “doda gas” i odličnim drugim servisom osvoji gem.

4:1 – Ima je Novak novu prilikuza brejk, ali je Berankis uspeo da osvoji gem.

3:0 – Brejk Đokovića! Delovalo je da će Berankis osvojiti ovaj gem, imao je dve gem lopte. Ali Novak se vratio i još jednom oduzeo servis iz drugog pokušaja. Čini se da je kraj jako blizu.

2:0 – Ne može apsolutno nikako Berankis. Verujemo da bi najradije i sada napustio teren, ali će morati da se zadrži još koji gem na njemu. Novak je lako potvrdio osvojeni brejk uz dobre servise.

1:0 – Brejk Đokovića! Katastrofalan gem za Ričardasa Berankisa. Zaista previše greši Litvanac, napravio je između ostalog i prvu duplu grešku, a Novak je iskoristio prvu brejk loptu. Kao da se već predao Đokovićev rival.

II Set

6:4 – Drugi set osvaja Novak. Pravovremeni brejk je uspeo da sčuva do kraja i sada ubedljivo vodi. 

4:2 – Novak je potvrdio brejk. Odličan gem odigrao je srpski teniser i dozvolio rivalu samo jedan poen, 40:15, i to, posle duple greške.

3:2 – Brejk Đokovića! Novak je strpljivo čekao svoju šansu i greške litvanca. Posle duple greške i lošeg bekhenda Berankisa, dolazi do brejka. 

2:2 – Berankis igra bolje u drugom setu i ne dozvoljava Novaku da dođe do brejka.

1:1 – Bolja igra BErankisa na startu drugog seta. Novak je promašio nekoliko uzastopnih forhenda i omogućio rivalu da uđe u set sa osvojenim gemom. Ipak, odmah je na svoj servis osvojio poen i izjednačio.

I Set

6:1 – Novak osvaja 1. set! Brzo je Novak nametnuo svoj ritam i dozvolio rivalu samo jedan gem u setu. 

4:0 – Brejk Đokovića! Nastavlja Novak sa odličnom igrom i ne dozboljava rivalu da se razigra i osvoji gem. 

2:0 – Brejk Đokovića! Novak nije mogao da poželi bolji početak meča sa Litvancem. Prvo je na svoj servis osvojio gem, da bi dodatno “pritisnuo” rivala i došao do brejka i vođstva od 2:0 na startu meča. 

Dvojica tenisera do sada su igrala tri puta, a poslednji put upravo u Parizu prošle godine u drugoj rundi kada je Srbin slavio sa 6:1, 6:2, 6:2 za samo 82 minuta.

Đoković je, naravno, izraziti favorit u duelu sa 93. teniserom sveta, ali respekt mora da postoji.

– Imao je dve pobede ovde. Više mu odgovara tvrda podloga, ali izgleda da je dosta napredovao. Vrlo je brz, izuzetno snažan u nogama, dobro se “namešta” na loptu. Nema prodoran servis, ali to nadoknađuje ostalim udarcima. Znam šta treba taktički da uradim i kako da se postavim. Nadajmo se najboljem – istakao je Đoković.

Pobednik ovog susreta će u osmini finala igrati protiv pobednika italijanskog duela između Marka Čekinata i Lorenca Musetija.

Da podsetimo, Novak je u istom delu žreba kao i Rodžer Federer i Rafael Nadal, sa kojima bi mogao da se sastane već u četvrtfinalu i polufinalu.

1 COMMENT

  1. Мора да је јуче, приватним авионом скокнуо до Сарајева, појео ћевапе на Баш Чаршији и брчкао се са Семиром у пирамиди.
    И сутра је слободан, новинари држите га на оку, да га раскринкамо.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here