Foto: Tanjug/AP
Fudbalska reprezentacija Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je na gostovanju Luksemburg sa 1:0 u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu. 

Orlovi su igrali odlično, stvarali šanse od kojih je jednu iskoristio Dušan Vlahović za tri bitna boda Srbije pred nastavak kvalifikacija i meč protiv Azerbejdžana koji se igra u utorak.

Srbija je odlično ušla u meč i odmah napala rivala. Tako je u 2. minutu Kostić imao prvu priliku kada je sa leve strane šutirao, a golman Moris odbranio.

Nastavila je Srbija da ređa šanse, tako je u 4. minutu sa sredine terena lopta došla do Tadića u šesnaestercu, ali on nije uspeo da je zahvati i uputi šut ka golu. Potom, desetak minuta kasnije Mitrović dobija loptu na desnoj strani, odlično centrira ka Vlahoviću koji je bio na petercu, ali nije uspeo da je zahvati.

Do kraja poluvremena, Srbija je napadala ali nije uspela da dođe do vođstva, a onda u 45. minutu Tadić pada u šesnaestercu Luksemburga, a utisak je da je Srbija oštećena za penal. Vlahović je sa leve strane dodao do Vlahovića koji je ostao sam ispred golmana Morisa, pokušao da ga predribla i pao. Odlukom VAR-a, dosuđenje samo korner. Utisak je da je Srbija oštećena za penal, jer se na usporenom snimku jasno videlo da je Tadić prošao golmana, koji ga je potom nogama zakačio i oborio na zemlju.

 

U nastavku, Srbija je nastavila tamo gde je stala u prvom poluvremenu. Luksemburg se branio i čekao svoju priliku. Ipak, u 68. minutu Vlahović donosi vođstvo Srbiji. Mladi napadač se odlično postavio, prevario odbranu domaćih, a onda je šutira i savladao Morisa.

Srbija je do kraja napdala, stvarala šanse, au 90. minutu, na sličan način kao i kod prvog gola, Vlahović je prošao odbranu Luksemburga i postigao gol, ali je sudija pokazao na ofsajd pa prmene rezultata nije bilo.
TOK UTAKMICE: LUKSEMBURG – SRBIJA 0:1

II Poluvreme

90. minut – Na sličan način kao i kod prvog gola, Vlahović je prošao odbranu Luksemburga i postigao gol, ali je sudija pokazao na ofsajd.

88. minut – Odlična kombinacija Tadića i Radonjića koji šutira sa leve strane, ali sudija pokazuje ofsajd.

81. minut – Sinani je izveo slobodan udarac, a Rajković je siguran.

74. minut – Kontra Srbije. Lazović je prošao po desnoj strani, odlično centrirao, ali Karlson izbacuje loptu u korner.

68. minut Goool! Vlahović je strelac! Napadač Fiorentine je uspeo da se pozicionira ispred štopera Luksemburga, uđe mu u putanju i kada je bio već u kaznenom prostoru, šutirao je unutrašnjom i savladao Morisa.

61. minut – Srbija napada, ali je vidna nervoza u igri jer su propuštene brojne šanse.

51. minut – Nema neke prevelike promene u igri, Srbija je i dalje tak koja ozbiljnije napada, ali Luksemburg sada pokušava da pasovima u poslednjoj liniji umrtve situaciju.

46. minut – Srbija je odmah napala i u nastavku.

I Poluvreme

45. minut – Možda i najbolja prilika za Srbiju. Vlahović je sa leve strane dodao do Vlahovića koji je ostao sam ispred golmana Morisa, pokušao da ga predribla i pao. Arbitar meča pokazao je Kalstromu i Đuričiću žuti karton zbog prigovora, a odlukom VAR-a, dosuđenje samo korner. Utisak je da je Srbija oštećena za penal, jer se na usporenom snimku jasno videlo da je Tadić prošao golmana, koji ga je potom nogama zakačio i oborio na zemlju. 

37. minut – Srbija opseda gol Luksemburga. Orlovi imaju terensku inicijativu, ali ne i konkretan učinak. Tadić je poveo kontranapad, ali je zakomplikovao, dodao do Kostića koji centrira, a lopta odlazi u korner. Brane se ponovo fudbaleri Luksemburga.

32. minut – Nešto mirniji period igre. Utisak je da Srbija napada, ali se Luksemburg uspešno brani i čeka svoju šansu iz kontre. Sebastijan Til je probao sa nekih 17 metara, ali lopta odlazi preko gola Srbije.

26. minut – Neće lopta u gol! Vlahović je sa desne strane šutirao, ali pored gola.

24. minut – Tri puta je Kostić centrirao, ali nije to bilo najbolje što on može. Srbija je i dalje mnogo bliža golu od protivnika.

18. minut – Ponovo je Srbija bila blizu gola! Mitrović je dobio loptu na desnoj strani, odlično centrirao ka Vlahoviću koji je bio na petercu, ali nije uspeo da je zahvati.

16. minut – Luksemburg se oslobodio pritiska. Igra se uglavnom na sredini terena.

8. minut – Srbija ređa priliku za prilikom. Za sada, Luksemburg uspeva da se odbrani.

4. minut – Nova velika prilika za Srbiju. Sa sredine terena lopta je došla do Tadića u šesnaestercu, ali on nije uspeo da je zahvati i uputi šut ka golu.

2. minut – Srbija je napalaod starta. Posle faula sa leve strane, na nekih dvadesetak metara, Dušan Tadić je dodao do Kostića koji šutira, ali golman Moris odbranio.

SASTAVI: 

Luksemburg: Mori – Jans, Šano, Karlson, Pinto – Sinani, Bareiro, S. Til, O. Til – Sančez, Devil.

Srbija: Rajković – Veljković, Nastasić, Pavlović – Đuričić, Milinković-Savić, Gudelj, Kostić – Tadić – A. Mitrović, Vlahović.

Srbija u grupi A trenutno ima 11 bodova, dva manje od prvoplasiranog Portugala, a već 12. oktobra dočekuje Azerbejdžan u Beogradu, a poslednji meč igra protiv Portugalaca 14. novembra na gostovanju.

– Naš cilj je da pobedimo sve tri utakmice do kraja kvalifikacija. Idemo korak po korak i sada je fokus na Luksemburgu. Svaki meč je različit od prethodnog, nikada ne možete da odigrate dve iste utakmice. Pretpostavljam da će biti i drugačiji timovi, ali važno je da mi imamo svoj cilj. Prvo Luksemburg, pa Azerbejdžan i tako dalje – rekao je selektor Srbije Dragan Stojković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here