Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je u polufinalu Olimpijskih igara! Srpkinje su u čletvrtfinalnom duelu ubedljivo savladale Italiju sa 3:0 (25:21, 25:14, 25:21) i zakazale meč sa Sjedinjenim Američkim Državama za finale i zlato. 

Posle neizvesnog počletka, Srbija je došla do vođstva i na kraju povela sa 1:0. Od tog momenta viđena je potpuno dominacija odbojkašica koje su potpuno neutralisale igru Italijanki i na kraju slavile.

Od starta meča viđena je velika borba za svaki poen. Tokom većeg dela seta ekipe su se smenjivale u vođstvu, a prednost oba tima nije bila veća od dva poena. Na kraju, posle 20:19 za Srbiju, odbojkašice se odlično brane blokom. Maja Ognjenović je odlično zaustavila Paolu Egonu, a Tijana Bošković pretvara dobru igru celog tima u nove poene! I Milena Rašić blokira, osvaja nove poene i Srbija osvaja prvi set.

Odlična igra se nastavila i u drugom setu koji je Srbija otvorila serijom od 3:0. Selektor Italijana je pokušavao tajm-autima da trgne svoje odbojkašice, ali je prednost Srbije porasla na 14:9.

Serija Srbije se nastavila posle odličnog bloka, a kada je i servis Maje Ognjenović dodatno proradio, na tehničkom tajm-autu je bilo 16:9. U tim momentima, Tijana Bošković je poentirala iz svih poziij, Bjanka Buša kuva i dovodi rivalke do ludila, a prednost se do kraja seta uvećavala za ubedljivih 25:14.

Posle dva perioda odlične igre, Srbija je usporila u 3. setu. Italijanke su pojačale ritam i brzo napravila 4 poena prednosti za 9:5. Ovog puta, selektor Zoran Terzić traži tajm-aut kako bi podigao igru svog tima.

Italija je došla do prednosti od 13:9, a onda se Srbija potpuno vraća serijom od 6:0. Neverovatan preokret se nastavio poenom Milene Rašić za 17:14, za totalni preokret Srbije.

Prednost Srbije je rasla iz poena u poen, a Italijanke posle početnog vođstva u setu i serije Srbije nisu mogle da uhvate ritam i još jednom se vrate u set.

Da podsetimo, Srbija sledeći meč igra protiv Sjedinjenih Američkih država upolufinalu Olimpijskih igara.

TOK MEČA: SRBIJA – ITALIJA 3:0 (25:21, 25:14, 25:21)

III Set

20:16 – Novi blok Milene Rašić! U narednom napadu Italijanke ponovo greše za +4.

15:13 – Srbija je nadoknadila -4 i potpuno se vratila u meč! Tijana Bošković blokom donosi izjednačenje! Blok je potpuno profunkcionisao, a serija Srbije se produžava na 6:0.

8:10 – Mina popović posle prvog tempa smanjuje rezultat. Potom Paola Egona greši za -2 Srbije.

5:8 – Mnogo bolja igra Italijanki u 3. setu. Na tehnički tajm-aut odlaze sa +3.

2:1 – Tijana Bošković kroz blok osaja poen za vođstvo Srbije.

II Set

25:14 – Srbija više nego ubeldjivo osvaja 2. set!

22:14 – Odbojkašice Italije ne mogu da se saberu u 2. setu. Sa druge strane, Srbija igra odlično i uvećava vođstvo.

19:10 – Nastavlja se serija Srbije od 7:2.

16:9 – Odličan servis Maje Ognjenović za +7 na tehničkom tajm-autu.

12:8 – Bianka Buša kuva i dovodi rivalke do ludila! Srbija čuva prednsot od 4 poena.

9:6 – Milena Rašić je prilikom smeča dotakla mrežu. Italija se polako vraća u set.

7:2 – Tiijana Bošković dodatno uvećava prednost Srbije!Posle nove odbrane Maje Ognjenović raspoložena Bošković. Selektor Italije traži tajm-aut.

3:1 – Nastavlja se odlična igra Srbije koja drugi set otvara serijom od 3:0 koju prekidaLuisa Far.

I Set

25:21 – Srbija je posle rezultatske klackalice tokom većeg dela seta, na samom kraju zaigrala odlično i serijom od 4:1, došla do prvog osvojenog seta!

23:20 – Kako važan poen! Odbojkašice Srbije se odlično brane blokom, Maja Ognjenović je odlično zaustavila Paolu Egonu, a Tijana Bošković pretvara dobru igru celog tima u nove poene! Srbija ima dva poena prednosti! I Milena Rašić blokira, Srbija vodi +3.

20:19 – Nova greška Italijanki, Srbja ponovo vodi.

18:18 – Italijanke šalju loptu u aut. Srbija se još jednom vraća u set!

16:17 – Posle vođstva Srbije od +2, Italija pravi seriju od 4:0 koju prekida Rašić. Rezultatska klackalica tokom celog prvog seta.

15:16 – Bjanka Buša je izblokirana. Italija ima prednost na tehničkom tajm-autu.

13:11 – Ponovo se razigrala Tijana Bošković. Srbija ima dva razlike.

9:9 – U nekoliko napada Italijanke “čitaju” napade Srbije. Tijana Bošković je izblokirana u par akcija. Ipak, Popović blokom donosi izjednačenje. Sada su Italijanke te koje diktiraju ritam.

7:7 – Žestoka borba u derbiju Srbije i Italije. Nerešeno je.

5:3 – Odličan početak za Srbiju. Odbojkašice nižu poene, ali Italija drži priključak.

Srbija: Buša, Popović, Mirković, Mihajlović, Ognjenović, Bjelica, Aleksić, Rašić, Popović, Bošković, Milenković, Blagojević

Italija: Sorokaite, Malinov, De Đenaro, Foli, Oro, Boseti, Čirikela, Danezi, Far, Pietrini, Sila, Egonu

Ovo je pravi derbi četvrtfinala na Olimpijskom turniru, a pobednik će u polufinalu igrati protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Srbija je iz svoje grupe prošla kao drugoplasirana selekcija, sa četiri pobede i jednim porazom.

Italija je u grupi B završila na drugom mestu, sa istim skorom kao SAD, ali zbog poraza u međusobnom duelu završili su iza Amerikanki.

Imale su tri pobede i dva poraza u grupnoj fazi.

Naša selekcija ima šest vezanih pobeda protiv Italije, kada se računaju prijateljski mečevi, Liga nacija i Evropsko prvenstvo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here