Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je posle velike borbe i dramatične završnice od selekcije Hrvatske 25:24 u meču 3. kola grupne faze Evropskog prvenstva u Danskoj i tako dovela u pitanje svoj plasman u nastavak takmičenja!

Srbija nije izgubila sve šanse da se plasira u narednu rundu takmičenja, ali će morati da gleda i drugi meč dana između Holandije i Mađarske i nada se pozitivnom ishodu.

Od samog početka viđena je velika borba na obe strane. Na startu se igralo gol za gol, da bi Hrvatska uspela da se “odlepi” na dva gola prednosti, 4:6. Ipak, Srbija je uspela da održi priključak i u 16. minutu poravna na 9:9.

Od tog momenta, usledila je mnogo bolja i tečnija igra Srbije. Lavko i Stojiljković su bile nezaustavljive. Lavko dobija loptu na nekih 9 metara i šalje pravi projektil u mrežu Hrvatske za 13:9. Fantastična igra Srbije se nastavila novom odbranom Katarine Tomašević!

Dora Krsnik sa sedmerca prekida seriju Srbije od pet golova – 13:10 za Srbiju, da bi Krpež-Šlezak posle novog viška gađala bliži ugao, ali je pogodila spoljni deo mreže. U ovom napadu Lavko dobija nezgodan udarac u nos, ali se podiže i nastavlja igru. Posle pregledanog snimka, sudije daju Andreji Šimari direktan crveni karton zbog grube igre i šalju je u svlačionicu.

Do kraja poluvremena Srbija dolazi do 4 gola prednosti, 14:10. Delovalo je da su izabranice Ljubomira Obradovića nezaustavljive, ali je onda usledilo novo “opuštanje”. Tako Hrvatska pravi seriju od 4:0 i dolazi do izjednačenja na poluvremenu!

I u nastavku viđena je velika borba. Slično kao u prvom poluvremenu, na startu se igralo gol za gol. Potom, Hrvatska je napravila dva gola prednosti, za 18:16, što je dodatno razbudilo Srpkinje.

Usledila je mnogo bolja odbrana. Na golu je odlično branila Katarina Tomašević, pa je tako u 45. minutu na semaforu pisalo 23:21 za Srbiju. Stojiljković prolazi na levom beku (22:21), Kalaus probija u napadu, ali sudije ne sude faul, ali ne mari jer je blok odradio svoje. Sedmerac za Srbiju posle faula nad Slađanom Pop-Lazić.

Srbija je imala priliku da se “odlepi” na +3, ali Liščević promašuje sedmerac, a sa druge strane usledila je kazna i novo izjednačenje u 50. minutu za 23:23.

Usledilo je nekoliko minuta borbe za svaki napada i z asvaku loptu. Tako je u 54. minutu, posle novo odbranjenog napada, selektor Srbije zatražio tajm-aut posle kojeg Srbija ne uspeva da dođe do gola.

Na samo 20 sekundi do kraja, Hrvatska je imala vođstvo 25:24. Usledio je novi tajm-aut Obradovića posle kojeg Srbija ne uspeva da dođe do gola i nerešenog rezultata.

TOK MEČA: SRBIJA – HRVATSKA

II Poluvreme

58. minut, 24:25 – Loša igra Srbije se nasavlja, Hrvatska je imala 2 gola prednosti, ipak, jedan naizgled propušten napad Srbija pretvara u gol i ponovo smanjuje prednost. Praava drama na kraju meča!

54. minut, 23:24 – Selektor Obradović traži tajm-aut, ali Srbija ne uspeva da dođe do vođstva. Sa druge strane, Hrvatska preko sredine dolazi do prednosti.

50. minut, 23:23 – Lavko dobija 2 minuta isključenja.

47. minut, 23;22 – Liščević promašuje sedmerac! Rezultat je nepromenjen!

45. minut, 23:22 – Srbija se ponovo razigrala. Stojiljković prolazi na levom beku (22:21), Kalaus probija u napadu, ali sudije ne sude faul, ali ne mari jer je blok odradio svoje. Sedmerac za Srbiju posle faula nad Slađanom Pop-Lazić – Srbija vodi 23:21!

39. minut, 20:19 – Srbija se ponovo “vratila”. PPop-Lazić dovodi našu selekciju u vođstvo1

36. minut, 16:18 – Hrvatice vezuju dva odlična napada i sada imaju dva gola prednosti.
33. minut, 16:16 -Krpež-Šlezak pogađa! Srbija ponovo drži ritam.

31. minut, 15:15 – Hrvatska nastavlja seriju i otvara poluvreme novim golom. Sa druge strane, Slađana Pop-Lazić prekida seriju protivnica.

I Poluvreme:

30. minut – Kraj poluvremena! Hrvatska pravi seriju od 4:0 i dolazi do izjednačenja na poluvremenu! 

28. minut , 14:12 – Hratska posle dva vezana napada uspeva da smanji prednost Srbije.

26. minut, 14:10 – Jelena Trifunović pogađa sedmerac za koji se Pop-Lazić izborila. Ponovo Srbija ima 4 gola prednosti.

25. minut, 13:10 – Dora Krsnik sa sedmerca prekida seriju Srbije od pet golova – 13:10 za Srbiju. Krpež-Šlezak je posle novog višlka gađala bliži ugao, ali je pogodila spoljni deo mreže. Takođe, u ovom napadu Lavko dobija nezgodan udarac u nos, ali se podiže i nastavlja igru. Posle pregledanog snimka, Sudije daju Andreji Šimari direktan crveni karton i šalju je u svlačionicu. Hrvatska ostala bez važne igračice!

22. minut, 13:9 – Bomba Lavko! Lavko dobija loptu na nekih 9 metara i šalje pravi projektil u mrežu Hrvatske! Srbija vodi! Fantastična igra Srbije se nastavlja novom odbranom Katarine Tomašević! Uz to, Srbija dobija i igrača više koji koristi za 4 gola prednosti!

 

20. minut, 11:9 – Srbija uspeva da poravna na 9:9, da bi posle kontre Krpež-Šlezak sa dva vezana gola dovela Srbiju u vođstvo od 2 pogotka. Tajm-aut za Hrvatsku!

15. minut, 8:8 – Mićijević sa devet metara pogađa još jednom, ali uzvraća i Stojiljković iz viška na beku! Nažalost, Dora Krsnik iz brzo izvedenog centra pogađa treći put. Posle novog sedmerca Srbija je ponovo izjednačila!

14. minut 7:8 – Odmah penal na drugojstrani za Srbiju, Krpež-Šlezak promašuje! Ipak, LIščević i Stojković pogađaju, ali Hrvatice odmahodgovaraju istom merom i čuvaju vođstvo.

11. minut, 4:6 – Tomaševićeva brani sedmerac!

10. minut, 4:6 – Radosavljević je isključena na dva minuta, Hrvatice su to iskoristile da povedu sa 6:4 golom Ćamile Mićijević. Pjević je upisala i četvrtu odbranu, a Hrvatice u kontri pogađaju prečku sa krila.

8. minut, 4:5 – Dve odlične odbrane Hrvatske i promašen zicer Liščević uticale su na novi minimalni zaostatak Srbije.

7. minut, 4:3 – Odlična reakcija i odbrana Risović, u anrednom napadu sedmerac koristi Krpež-Šlezak za vođstvo Srbije.

6. minut, 3:3 – Stojiljković se brani iz prostora od sedam metar i sudija daje penal Hrvatskoj. Posle novog vođstva, izabranice Ljubomira Obradovića koriste naredni napad za novo izjednačenje. Igra se gol za gol na startu meča.

4. minut, 2:2 – Posle jednog neiskorišćenog napada Srbije, Hrvatska dolazi u vođstvo da bi Jovana Stojković brzo poravnala rezultat.

2. minut, 1:1 – Prvi napad je imala Srbije i uspela je da ga iskoristi. Sa druge strane, Hrvatice odgovaraju istom merom.

Uoči meča:

Danski grad Kolding poprište je najvažnijeg meča srpskih rukometašica na šampionatu. Protivnik je jedno od najprijatnijih iznenađenja turnira, selekcija Hrvatske, koja je do sada upisala dve velike pobede nad Holandijom i Mađarskom.

Postoje 4. moguća scenarija raspleta u ovoj, najzanimljivijoj grupi C, a ono što je sigurno, Srbiju pobeda vodi u dalji tok takmičenja.

Da podsetimo, do sada, Srbija je upisala pobedu nad aktuelnim svetskim šampionkama, Holandijom, dok su u meču drugog kola izabranice selektora Ljubomira Obradovića poražene od Mađarske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here