Fudbalska reprezentacija Srbije ubedljivo je, sa 5:0 savladala Rusiju u poslednjem meču B Lige nacija u kojem se borila, i izborila, za opstanak u ovom rangu takmičenja. 

Ovo je svakako najbolja igra našeg tima viđena u poslednjih nekoliko godina, a sama pobeda utoliko teže pada, jer je pre samo nedelju dana propuštena šansa protiv Škotske za plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine.

Zanimljivo, na ovom meču Srbija je igrala bez brojnih tandardnih reprezentativaca, među kojima su kapiten Aleksandar Kolarov, ušan Tadić, kao i Lazović, a selektor Tumbaković je posle mno vremena na teren izveo postavu sa dva napadača, Mitrovićem i Jovićem.

Usledilo je poluvreme iz snova u kojem su Radonjić, pa Jović dva puta, kao i Vlahović pogađali i ostavili i rivala, ali i navijače u čudu.

Prvo je Radonjić načeo protivnika, prošao pored Žirkova i uputio odličan udarac ka golu Rusije. Lopta se odbila od jednog igrača gostiju i završila u mreži.

Potom, u 25. minutu, odličnu akciju izveli su reprezentativci Srbije! Prvo je Mladenović sa leve strane centrirao, usledilo je odlično kombinovanje i novi centaršut koji je Jović iskoristio i zatresao mrežu! Sjajna igra Srbije protiv favorizovane Rusije.

U nastavku, u igru je ušao Vlahović, kao treći napadač, i postigao svoj prvenac. Posle šuta Jovića, lopta se odbila, a na nju je naleteo Vlahović koji postiže gol za Srbiju. Odlična igra Orlova koji sa tri napadača igraju bez greške!

Pred sam kraj poluvremena, u 44. minutu, Jović je ponovo zatresao mrežu. Ponovo je Mladenović sa leve strane centrirao, a Jović bio na pravom mestu.

 

I drugo poluvreme nastavljeno je u istom ritmu. Posle nešto mirnijeg početka, u 63. minutu, Jović dodaje do Mladenovića koji postiže novi gol za 5:0 Srbije.

Do kraja, Srbija je rutinski sačuvala prednost za ubedljivu pobedu.

TOK UTAKMICE: SRBIJA – RUSIJA 5:0

II Poluvreme

81. minut – Srbija čuva stečenu prednost. Nema novih prilika za gol.

73. minut – Nastavlja se sigurna igra Srbije. Orlovi igraju strpljivo i čekaju šansu za novi gol.

63. minut – Goool! Posle dodavanja Jovića, Mladenović postiže peti gol za Srbiju!

61. minut – Prilika za Rusiju, Zabolotnji je šutirao, ali pravo u Rajkovića.

54. minut – Igra se uglavnom na sredini terena, bez izglednije prilike za gol.

50. minut – Nešto mirniji period igre posle odličnog prvog poluvremena.

I Poluvreme

45. minut – Spektakularna igra Srbije se nastavlja! Ponovo je Mladenović sa leve strane centrirao, a Jović bio na pravom mestu i glavom zatresao mrežu! Neverovatno poluvreme Orlova i 4 gola! Ovakvo izdanje i igra dodatno stvaraju žal a utakmicom protiv Škotske u kojoj nije izboren plasman na Evropsko prvenstvo.

40. minut – Goool! Posle šuta Jovića, lopta se odbila, a na nju je naleteo Vlahović koji postiže gol za Srbiju. Odlična igra Orlova koji sa tri napadača igraju bez greške!

33. minut – Nova dobra prilika za Srbiju! Mladenović je bio u petercu ali ga je odlično zagradio odbrambeni igrač Rusije.

30. minut – Ne može Radonjić dalje jer se povredio, pa je šansu dobio napadač Fiorentine Vlahović. Srbija sad igra sa tri klasična špica, Jovićem, Mitrovićem i Vlahovićem, s tim da će ofanzivac Viole igrati povučenije.

25. minut – Goool! Jović je strelac! Odličnu akciju izveli su reprezentativci Srbije! Prvo je Mladenović sa leve strane centrirao, usledilo je odlično kombinovanje i novi centaršut koji je Jović iskoristio i zatresao mrežu! Sjajna igra Srbije protiv favorizovane Rusije.

21. minut – Nešto mirniji period igre. Srbija je, bez obzira na izostnak velikog broja stanardnih prvotimaca stabilizovala igru, postigla gol i sada čeka svoju šansu i igra strpljivo.

10. minut – Gooool! Radonjić je prošao pored Žirkova i uputio odličan udarac ka golu Rusije. Lopta se odbila od jednog igrača gostiju i završila u mreži. Odličan start Srbije.

1. minut – Rusija je mogla da povede već u 40. sekundi, i čudo kako nije. Zabolotni se našao poptuno sam pred golom, otvorila mu se prilika da sa 7 metara, poptuno meometan savlaa Rajkovića, ali ga je napucao direktno u glaavu, i naš tim se na neverovatan način spasao neprijatnosti odmah na startu.

Uoči meča:

Uz trijumf, izabranicima Ljubiše Tumbakovića neophodno je i da Mađarska u Budimpešti savlada Tursku. Ipak, postoje i dva dobra razloga zbog kojih bi za Srbiju bilo dobro da izgubi meč sa Rusima.

Bilo kako bilo, zadatak je veoma težak, pogotovo ako se uzme u obzir da Rusima trijumf donosi prvo mesto i promociju u A ligu, uz činjenicu da će Srbija, koja je bez pobede u prethodnih pet mečeva, igrati bez Aleksandra Kolarova, Dušana Tadića, Filipa Đuričića, Aleksandra Kataija i Saše Lukića.

Ovo su sastavi za koje su se odlučila dvojica selektora, Tumbaković i Čeršesov, za meč na Marakani.

SRBIJA: Rajković, Milenković, S. Mitrović, Spajić – Ristić, Gudelj, Maksimović, Mladenović, Radonjić, Jović, Mitrović

RUSIJA: Giljerme, Karavaev, Diveev, Džiklja, Žirkov, Erokin, Kuzjaev, Ozoev, Aleksej Mirančuk, Zabolotni, Anton Mitančuk

– Učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat. Ne zavisi sve od nas, ima i do protivnika. Ruska reprezentacija ima kvalitetne pojedince. Polivalentni su, mogu da iznenade protivnika u svakom smislu – izjavio je selektor Tumbaković.

O mogućem ispadanju, preciznije o povratku u C Ligu nacija, Tumbaković je rekao:

– Nikad nije dobro ispasti. Ako je nešto dobro onda su to lakši protivnici u toj ligi.

Utakmica između Srbije i Rusije igra se od 20.45 na stadionu Rajko Mitić.

1 COMMENT

  1. Mislim da bi neko trebao da napise roman “ORLOVI KASNO POLETE”ali sta reci nego dobro hvala bogu da su poletjeli i molimo se bogu da tako nastave.Zaista sam uzivao gledajuci kako momci igraju.Bravo momci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here