“Van Rompej je snuždeni dronjavac“

0

 

Reuters
Najdžel Faraž: Van Rompej ima izgled nižerazrednog bankarskog službenika

Faraž, poslanik Evropskog parlamenta iz redova Partije za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP), rekao je da je EU očekivala da dobije "gigantsku globalnu figuru" i "političkog lidera 500 miliona ljudi" širom Evrope, koji zaslužuje veću platu od američkog predsednika Baraka Obame.

"Bojim se da ste jedino što smo dobili vi", rekao je Faraž, gledajući direktno u 62-ogodišnjeg bivšeg premijera Belgije. "Ne bih želeo da budem prost, ali vi imate harizmu snuždenog dronjavca i izgled nižerazrednog bankarskog službenika", nastavio je britanski poslanik, prenela je agencija Rojters.

Lider socijalista u Evropskom parlamentu Martin Šulc nazvao je ovakav napad na ličnost predsednika "neprihvatljivim", zatraživši Faražovu ostavku.

"Čini mi se da se gnušate od postojanja nacionalnih država. Možda je to zbog toga što dolazite iz Belgije, koja sama i nije neka država", rekao je Faraž Van Rompeju.

UKIP je prošle godine na izborima za Evropski parlament u Britaniji zauzela drugo mesto, iza opozicionih, takođe evroskeptičnih konzervativaca, ali ispred vladajuće Laburističke partije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here