Vašar okupio dijasporce

0

Među velikim brojem naših ljudi koji žive i rade u inostranstvu bilo je dosta iz Švajcarske, koji već koriste odmor u samom Negotinu i okolnim selima.

 

Odvojićemo nekoliko familija iz mnogobrojnih sela, koje rade u raznih gradovima u Švajcarskoj, a to su familije: Zarić iz Araua, Stojković iz Sisaha, Trubić, Jovanović i Vasiljkić iz Herisaua, Nedeljković iz Gosaua, Krekulović iz Arburga i druge.

– Godišnje dolazimo nekoliko puta u rodni kraj, ali nas Petrovdanski vašar najviše inspiriše i obraduje. Polako smo počeli da sređujemo kuću i čim naš sin Danijel završi školovanje, vraćamo se u Mokranj da provedemo ostatak života – izjavio je Nikola Trubić, koji živi i radi sa ženom Dragicom u Herisauu.

 

Goran došao sa kćerkom

– Još kao dete sam voleo da idem na vašar, da se vozim u ringišpilu i autićima, da jedem slatkiše i mekike. Sada idemo i sa našom ćerkom Marijom. Mi stariji pojedemo i popijemo, nešto i kupimo, jer vašar je za to da se malo i potroši – veli Goran Stojković, koji radi u Vangenu kod Oltena, a živi u Sisahu.

– U Srbiju dolazimo tri do četiri puta godišnje, ali za Petrovdan smo obavezno svake godine, najviše zbog dece Aleksandra i Danijela, koji se najviše raduju vašaru. Takođe, obilazimo i rodni kraj moje žene Ane u Rumuniji kad god dolazimo za Srbiju – kaže Bojan Zarić, koji živi i radi sa familijom u Arauu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here