EPA/Vasiliy Zhlobsky

SAD očekuju velike gubitke u redovima ukrajinskih snaga, usled intenzivnijih sukoba, izjavio je koordinator za strateške komunikacije u Državnom savetu bezbednosti Bele kuće Džon Kirbi.

On je za CNN rekao da ne želi da objavi konkretne brojeve kada se radi o ukrajinskim gubicima.

Prema njegovim rečima, uzrok velikih gubitaka Ukrajinaca kada se radi o vojnicima i američkom oružju je intenzivna borba oko Artjomovska, ali i na drugim delovima fronta, preneo je Tass.

– Naravno, mogu se očekivati gubici u ovako intenzivnim sukobima – naglasio je Kirbi.

Kirbi je istakao da će se SAD i njihovi saveznici usredsrediti na pružanje vojne pomoći Ukrajini.

3 COMMENTS

  1. Pa ne moze se ratovati a da nema ljudskih zrtava. To je u svakom ratu neminovno. Ali civili, deca, nemocni …to je nazalost u ovom ratu izgleda narocito sa u zrak podignutom branom i dronovima postala ruska specijalnost. Sramota.

  2. Bravo Gospodine Kirbi dobro ste to rekli to Amerikanci zele sto veci broj Ukrajinaca i Rusa mrtvih to bolje za Ameriku strasno sta radite jos sada pripremate Ukrajince za jos vecu katastrifu za normalan svijet je velika nesreca i zalost za izgubljenim mladim zivotima ko pravi ratove i podrzava Bog mu dao rat u njegovoj kuci pa da vidi kako to izgleda kad izgube naj milije a svako ima jedan zivot strasno kada ga covjek izgubi zbog mafije

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here