Tanjug/AP
Donald Tramp

Donald Tramp, ako se vrati u Belu kuću, namerava da izvrši pritisak na Kijev i zaustavi rat u Ukrajini, piše Vašington post, pozivajući se na anonimne izvore.

Sagovornici lista, upoznati sa planom, rekli su da će Ukrajina morati da se odrekne dela svoje teritorije, uključujući Krim i Donbas.

Ovaj pristup je suštinski u suprotnosti sa politikom aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena, koji podržava Ukrajinu.

Donald Tramp je ranije izjavio da će, ako pobedi na predsedničkim izborima, „zaustaviti rat između Rusije i Ukrajine u roku od 24 sata“ i dovesti strane za pregovarački sto.

Spoljnopolitički savetnici i stratezi koji podržavaju Trampa protive se daljem širenju NATO-a – u stvari, protiv su prijema Ukrajine u organizaciju.

Tramp je u privatnom razgovoru rekao da veruje da i Rusija i Ukrajina „žele da sačuvaju obraz, žele izlaz“ iz trenutne situacije i da stanovnicima nekih delova Ukrajine ne bi smetalo da budu deo Rusije, rekao je izvor lista, koji je razgovarao sa Trampom o ovom pitanju.

U januaru je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao novinarima da ruska strana nema pojma kako se mogu ostvariti Trampova predizborna obećanja o brzom rešavanju sukoba oko Ukrajine.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here