U prvom meču drugog kola u grupi “Andre Agasi” na završnom turniru u Londonu španski as bio na ivici ponora protiv Rusa Medvedeva, ali mu je upornošću poljuljao samopouzdanje gazeći do pobede – 6:7 (3:7), 6:3, 7:6 (7:4) za 2:47 časa igre.

Ko otpiše Rafaela Nadala, taj ne bi trebalo da se hvali da se razume u tenis. U odlučujućem setu je Danil Medvedev, četvrti na svetskoj listi, vodio s 4:0 i s 5:1, a izgubio je pošto je sasvim pogubio konce igre. Probuđeni Španac prvo je spasao meč-loptu u sedmom gemu, a pripala su mu i po sledeća dva u kojima je servirao i on i njegov protivnik. Od gledanja u ambis – 6:5 za Nadala.

Zatim se Medvedev pribrao. Do taj-brejka su ga doveli dobri servisi, koji su ga načisto izdali kada je dvaput servirao za pobedu. U svojevrsnom produžetku Nadal je igrao na krilima naraslog samopouzdanja. Poslednji poen bio je takav da je ruski igrač za dlaku poslao loptu u aut, što je potvrdila i elektronska provera.

Nadal je savladao Medvedeva u finalu turnira iz masters serije u Montrealu i odmah zatim i na Ju-Es openu.

Nadal je u prvom meču poklekao protiv Nemca Aleksandra Zvereva (7), koji se u 21 čas sastaje s Grkom Stefanosom Cicipasom (6). Pobedom Španca situacija se zakomplikovala i odluka će pasti u poslednjem kolu u susretima Nadal – Cicipas i Zverev – Medvedev.

U četvrtak su poslednji mečevi u grupi “Bjern Borg”. U 15 časova Austrijanac Dominik Tim (5), koji je već u polufinalu, igra s Italijanom Mateom Beretinijem (8). U 21 čas, u neposrednom duelu za odlazak u polufinale u subotu, sastaće se Novak Đoković (2) i Švajcarac Rodžer Federer (3).

Ako naš as prođe dalje, moći će još da gaji nadu u povratak na čelo svetske liste, a tako bi kao prvoplasirani i završio sezonu, šesti put u karijeri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here