Vaterpolistu srbomrsca najzad stigla kazna

0

youtube.com/srpskisport2012's channel
Konačno sankcionisan: Nikša Dobud
 

Dobud je u bazenu šakom u glavu udario deset godina mlađeg protivnika i razbio mu arkadu, zbog čega je mladi vaterpolista Partizana kasnije morao na šivenje u bolnicu.
 

 

Hrvatski reprezentativac je imao sličan ispad i na prvenstvu Evrope, kada je bez razloga pesnicom udario srpskog vaterpolistu, Filipa Filipovića.

 

 

Iskusni hrvatski vaterpolista je izgubio status kapitena i od sada će trenirati sa juniorima Juga.

“Prošle godine u ovo doba, potpisali smo novi četvorogodišnji ugovor sa Nikšom Dobudom čime je postao najplaćeniji igrač Juga što svakako i zaslužuje svojom igrom. Iako ima vrhunske igračke predispozicije, svojim ponašanjem u bazenu i van bazena ne opravdava ulogu kapetana – vođe ekipe. Zbog izrazito nesportskog i opasnog čina u Beogradu, čime je napravio štetu ne samo sebi i ekipi, nego i ugledu Kluba, oduzima mu se kapetanska traka, i novčano je kažnjen sukladno Pravilniku Kluba,” navodi se u saopštenju Juga.

“Zbog ponovljanog ponašanja koje ne odgovara jednom prvotimcu Juga udaljava se iz prve ekipe i pridružuje se radu sa juniorima. Ambicije kluba su na početku sezone bile četiri finala i povratak šampiona prvaka države, a vodeći računa o novonastaloj situaciji, kao i odlukama koje su donesene, sada možemo govoriti o željama i koncentrirati se na to kako kako ostvariti preostale ciljeve”, zaključuje se u saopštenju Juga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here