VBA prati više slučajeva strane špijunaže

0

Strane obaveštajne službe "deluju" protiv Ministarstva odbrane i Vojske Srbije
 

"Strane obaveštajne službe pokazuju nesmanjeno interesovanje za naš sistem odbrane, prvenstveno za realizaciju Briselskog sporazuma, angažovanje naših jedinica u Kopnenoj zoni bezbednosti, planove opremanja i modernizacije vojske savremenim naoružanjem i opremom iz inostranstva, kapacitete odbrambene industrije ali i spoljnopolitičku orijentaciju zemlje", kazao je Cvetković za "Politiku".

 

Prema njegovim rečima, presecanje špijunaže protiv Srbije i njenog sistema odbrane ne sprovodi se samo hapšenjima i podnošenjem krivičnih prijava za špijunažu već i postavljanjem viših bezbednosnih standarda i procedura za rad u odbrambenom sistemu.

 

"Tokom ove godine, VBA je u saradnji sa srodnim službama i nadležnim tužilaštvom, presekla dva slučaja zloupotrebe službenog položaja koji su se odnosili na oblast nabavke naoružanja i vojne opreme i oblast prodaje viškova naoružanja. Preduzete su radnje za okončanje još dva slučaja korupcije a njihovo okončanje trenutno nije moguće zbog štrajka advokata", rekao je zastupnik direktora VBA.

 

Interfonska kamera bez zadnjih namera

Video-kamera standardna oprema

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here