Već kukamo na suđenje

0

Pomirenje posle grdnje: Đorđević i Raduljica

Najbolji srpski košarkaši nisu uspeli da zabeleži i treći trijumf na turniru u Trstu. Uspeli su "orlovi" u jednom trenutku da nadoknade i "minus 16" i povedu, da bi onda ponovo počeli da prave neshvatljive greške, pa su "azuri" slavili sa 80:71 (22:11, 15:24, 12:17, 31:19). Naši košarkaši su na startu turnira bili bolji od BiH (82:69), onda su dobili Kanadu (78:73), ali su protiv domaćina prvo bili zbunjeni, zatim nadmoćni, a na kraju nemoćni! Srpska selekcija nije imala leka za Datomea i Đentilea. Ipak, trojkom na početku druge četvrtine "orlovi" su nakratko nagovestili bolju partiju, ali onda su Italijani još jednom napravili seriju od 8:0 i tako došli do velikih 30:14. Tada su naši "dodali gas" i prvi put poveli u drugom minutu treće četvrtine sa 41:39, pa i sa 54:49. Međutim, "azuri" stižu zaostatak, a onda pada koš preko Raduljice koji zatim nije uspeo da iznudi faul, pa su mu sudije svirale tehničku zbog simuliranja. Iznerviran postupkom svog centra, selektor Đorđević se pošteno izdrao Raduljici, a Italijani su svezali 12:0 sve do krajnjih 80:71. Najefikasniji u redovima Srbije bio je Vladimir Micov sa 14 poena, dok je Miroslav Raduljica postigao tri manje.
 

Teo od "boksera" do povrede zgloba
Loša poslednja četvrtina za naše košarkaše "krunisana" je trojkom Đentilea, a onda je Miloš Teodosić, iznerviran stanjem na terenu, pri autu, udario loptu o parket. Lopta se odbila arbitru u glavu, pa mu je ukazivana i pomoć na italijanskoj klupi. Odmah zatim, srpski plejmejker nezgodno je stao, a jedino dobro u nevolji je da je u pitanju povreda zgloba, a ne lista noge. Ipak, Teo je pre današnjeg polaska za Po, u Trstu obavio preglede povređenog zgloba. U svakom slučaju u pitanju je znatno lakša povreda od one koju je na turniru doživeo bek Nemanja Nedović. Košarkaš Golden Stejta je, takođe, obavio pregled magnetnom rezonancom zbog stopala, da se utvrdi težina preloma metatarzalne kosti.

Selektor Đorđević istakao je posle poraza da je to bila odlična provera:
– Teška utakmica u domaćinskoj atmosferi. Ušli smo u nervozu i loše reagovali na neke sudijske greške, što nikako ne smemo da dozvolimo. Odbranom i kontranapadima smo uspeli da se vratimo u meč koji smo loše počeli. Međutim, platili smo danak tome u drugom poluvremenu, jer u ovom trenutku, u ovoj fazi priprema, nismo u stanju da izdržimo takav ritam.
Đorđević je pohvalio Stefana Birčevića, ali je naglasio da je Italija spremnija i da je imala prepoznatljivu igru, uobičajenu za njihove standarde za četiri niska košarkaša i centrom:
– Probali smo varijantu sa Bjelicom na poziciji tri i u toj fazi utakmice smo se rezultatski vratili, uz dobru igru Birčevića. Ipak, Italijani se nalaze u završnoj fazi priprema za kvalifikacije za EP, koje počinju za tri dana.
Selektor Srbije je za kraj naveo da se nada da povreda Miloša Teodosića nije ozbiljna, ali da takve stvari remete atmosferu:
– Ima stvari kojima sam zadovoljan, postoji timski duh, koji je izuzetno pozitivan, ali postoje stvari na kojima još dosta moramo da radimo. Remete nas i povrede, jer Nedović je trebalo da bude jedan od ključeva naše tranzicione igre u napadu. Članak je povredio i Teodosić. Nadam se da ga ta povreda neće dugo odvojiti od terena. Bez obzira na sve to, moramo dalje da unapređujemo igru. Očekuje nas turnir u Pou, na kome ćemo odmeriti snage sa veoma kvalitetnim protivnicima.
 

Krstić pravi kapiten
Nemanja Nedović će zbog naprsnuća kosti koja se nalazi iznad malog prsta stopala propustiti Mundobasket u Španiji, ali ga optimizam i dobro raspoloženje ne napuštaju. Dobrim delom i zbog kapitena Nenada Krstića! Nedović je na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj ga, dok je u kolicima, vozi upravo kapiten "orlova", Krstić, koji je i sam trenutno van stroja zbog problema sa kolenom.
– E, ovo je pravi kapiten! – napisao je Nedović.
A, Krstić hrabri navijače srpske reprezentacije rečenicom "Vraća se polako" i objavio je fotografiju svoje noge tokom rada u teretani.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here