Banja Koviljača: Bujica ubila čoveka u kući

0

Otišao da proveri instalacije, a bujica probila u podrum

"On je pokušao da izađe, ali je od siline vode pao i udario glavom o grede. Povredu smo videli kada su ga vatrogasci izneli iz podruma. Oni su došli i pumpama izvukli vodu iz podruma, a Mišu su pronašli na kotlu za grejanje", kaže Ljubinka, supruga stradalog.

Na samo stotinak metara od njihove kuće tri automobila su potpuno uništena jer ih je bujični potok nosio sve do mosta gde su poput brane začepili prolaz.

 

"To je dovelo do izlivanja vode u okolne kuće tako da je nekoliko domova potpuno uništeno. Od sinoć je palo 120 litara kiše po metru kvadratnom, što je nezapamćeno u ovom kraju", kaže član gradskog veća Loznica Dejan Stalović.

 

 

Zbog velikog nevremena, koje je u utorak zahvatilo Loznicu, Gradski štab za vanredne situacije doneo je naredbu o vanrednoj odbrani od poplave. Intezivna kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom na široj teritoriji grada Loznice izazvali su veliku poplavu duž korita reke Štire i bujičnih potoka u Banji Koviljači.

 

Pričinjena je velika materijalna šteta na infrastrukturi, stambenim objektima, pokretnoj imovini građana. Reka Štira se u gornjem toku ulila u stotinak kuća Voćnjaka i Paskovca, odnela dva mosta a u samom gradu doprla u više stambenih objekata i prodavnica.

 

Bujični potoci su u Banji Koviljači pričinili oštećenja na više lokalnih puteva, voda je prodrla u stambene objekte, Specijalnu bolnicu, pojavila su se i nova klizišta, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here