Vehabija se postaje za male pare

0

Za puštanje brade danas se dobija 200 KM, tri puta manje nego ranije

 

 

On tvrdi da ih ima mnogo, posebno iz Sandžaka i zato je došlo do snižavanja cene za priključenje vehabijama.

 

"Ranije su došljaci vehabije ovdašnjim Bošnjacima davali po 600 maraka da se priključe, puste bradu i skrate pantalone, dok ta cifra danas iznosi oko 200 KM", priča Šabanović.

 

Opisujući sadašnju situaciju u Gornjoj Maoči, Šabanović kaže da policijska akcija "Svetlost" nije dala rezultat i da nije otkriveno i zaplenjeno ni približno onoliko naoružanja koliko ga u Gornjoj Maoči stvarno ima.

 

Braća Kopčalić glavni finansijeri

Braća Kopčalić su, prema podacima stranih bezbednosnih službi, jedni od najvažnijih finansijera vehabijskog pokreta u Gornjoj Maoči i stalno su na relaciji Nemačka – Austrija – Gornja Maoča.

"Velika je greška način na koji je izvedena akcija, jer sve to su mogli da urade i sa 30 policajaca, a ovako su stvorili novi inat, a vehabije su dobile podršku čak i Bošnjaka čiju podršku do sada nisu imali", kaže Šabanović, koji je ranije bio osuđen jer je vehabiju Dževada Kopčalića u maju 2006. godine ubo nožem.

 

Šabanović navodi da je to učinio jer je Kopčalić stalno uznemiravao maloletne devojčice srpske nacionalnosti Z.J. i M.J., koje su tada imale 13, odnosno 14 godina.

 

Prema Jusufovim rečima svakog petka već godinama, u Gornju Maoču na namaz pristiže i po stotinu automobila, od kojih mnogi imaju registracije Berana, Bijelog Polja, Novog Pazara, a samo je manji broj vozila bosanskih registracija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here