Vehabije optužuju i za terorizam?

0

U operaciji "Svetlost" 2. februara uhapšen je deo terorista
 

Naši sagovornici tvrde da su, prilikom analize materijala pronađenih u vehabijskim kućama, istražioci došli do dokaza koji bi trebalo da budu dovoljni da se uhapšenima na čelu sa njihovim neformalnim vođom Nusretom Imamovićem, u optužnicu napakuje i krivično delo terorizma.
 

Nova uporišta

Bura nakon hapšenja grupe vehabija u Gornjoj Maoči prošle sedmice još se nije stišala u BiH. Gotovo svakodnevno mogu se čuti reakcije različitih bošnjačkih autoriteta, a one najčešće dolaze od zvaničnika Islamske zajednice BiH. S druge strane, mediji otvaraju i priču o ostalim uporištima radikalnih islamista, pa se tako često spominje selo Željezno Polje kod Zenice o kojem je naš list već pisao, kao i mesta Mehurići kod Travnika ili Kamenica nedaleko od Teslića u RS.

"Zanimljivo je, recimo, da u Gornjoj Maoči nije pronađen nijedan televizor. Međutim, policija je pronašla i oduzela oko 40 računara i laptopova i ogromnu količinu prateće opreme, što dokazuje da tamošnje vehabije nisu bile baš bezazleni i unazađeni uzgajivači stoke i poljoprivrednici. Na hard diskovima računara nađeni su podaci koji bi se, najblaže rečeno, mogli nazvati izuzetno zanimljivim sa stanovišta pripremanja potencijalnih terorističkih napada", kaže naš sagovornik iz Tužilaštva BiH.
 

On još uvek ne želi da otkriva o kakvim se dokazima radi, ali navodi da su slične stvari pronađene u računarima koje su koristili braća Rustempašić i njihovi saradnici, a oni su, podseća naš izvor, optuženi i za terorizam.
 

"Optužnica samo za podrivanje ustavnog poretka ili ugrožavanje teritorijalne celine BiH mogla da bude klimava jer bi se tokom procesa pojavile određene teškoće zbog nedostatka pravih i kvalitetnih dokaza", kaže izvor "Vesti".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here