Velika Britanija: Stotine ptica palo mrtvo na put, ne zna se razlog (VIDEO)

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Agencija za zaštitu životinja u Velsu je započela istragu povodom stotina mrtvih ptica, koje su nađene na jednom putu severno od sela Bodedern. Kako se navodi, u pitanju su čvorci.

Iz Kraljevskog društva za zaštitu ptica iz Velsa (Royal Society for the Protection of Birds, RSPB Wales) rekli sz za „Skaj njuz“ da su veoma zabrinuti zbog onoga što su videli.

„Čvorci su ipak na neki način na crvenoj listi. Želimo da vlasti zaista istraže ovaj incident. Ali trenutno je važno ne nagađati šta je uzrok“, rekli su iz RSPB.

Situaciju je primetila i prijavila Hana Stivens kada je krenula kod lekara. Kako navodi, tada je na nebu zapazila ogromno jato čvoraka, ali već sat kasnije kada se vraćala videla ih je mrtve na putu. Pozvala je svog partnera Edvardsa i rekla mu šta se dogodilo.

„Pozvala me je i rekla da ne može da veruje šta je upravo videla. Da budem iskren, ni ja joj nisam odmah verovao“, rekao je Edvards.

On je odlučio da ode na to mesto i sam pogleda šta se tačno dogodilo.

„Bilo je vrlo uznemirujuće. Mislim da sam ih video na stotine mrtvih. Instinkt mi govori da su otrovane, ali ne znam. Teško je reći“, kazao je Edvards.

Oni su nakon ovoga pozvali policiju.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime