Pred crveno-belima je serija teških utakmica na dva fronta.

Košarkaši Crvene zvezde ulaze u izuzetno tešku seriju utakmica, pošto će od petka, pa do narednog četvrtka, odigrati četiri veoma jake utakmice. Dodatna otežavajuća okolnost za trenera crveno-belih Andriju Gavrilovića je zdravstveni bilten, probleme sa povredama već neko vreme imaju Derik Braun, Dejan Davidovac i Filip Čović, a sada im se pridružio i jedan od najboljih igrača u ekipi Stratos Perperoglu.

Tim sa Malog Kalemegdana će u petak ugostiti Asvel, pa će zatim na svaka dva dana igrati mečeve sa Partizanom, Albom i Žalgirisom. Šef struke crveno-belih Andrija Gavrilović je otkrio da iskusni Grk možda neće biti u ekipi na prvom meču u ovoj teškoj seriji.

– Pod znakom pitanja je Perperoglu jer protekla tri dana nije trenirao s ekipom, videćemo da li će i kada moći da se uključi. Stratos ima dugotrajnu povredu kolena koja mu nekad donosi smetnje u smislu oticanja i bola. Kada uspe da se odmori i kada mu terapije pomognu, odnosno kada je otok manji – spreman je da igra. Kada odigra četiri utakmice u osam dana, posledice su takve da mora da odmori. Njegovo stanje se prati iz dana u dan – rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Zatim se Gavrilović osvrnuo i na Dejana Davidovca koji ima problem sa leđima.

– Oseća povremeno bol u leđima. Sad trenira s ekipom, prati se njegovo stanje, izgubio je malo forme i energije. Iz dana u dan pratimo njegovu situaciju. Kad se dobro oseća može da nam pomogne više. Radi preventivne vežbe kako bi sanirao povredu. Sa ekipom je, ali ćemo videti u kakvom će stanju dočekati Asvel.

Sa druge strane, na povratku u takmičarsku formu rade Derik Braun i Filip Čović.

– Derik se uključio u rad ekipe i nije u optimalnoj formi, ali radi na tome. Filip je počeo da radi s ekipom od jutros, očekujemo da se vrati u tim, ali ćemo u dogovoru s lekarima videti da li će moći da se uključi u punom obimu – zaključio je Gavrilović

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here